Turneu educaţional pe tema autismului în şase oraşe din ţară
Asociaţia UMA ED România organizează în lunile septembrie şi octombrie un turneu educaţional în şase oraşe din ţară, cu spectacolul de teatru document "Refracţie", care prezintă şi pune în dezbatere publică un subiect actual al societăţii româneşti - autismul.
26 Septembrie 2018, 16:17
"Piesa 'Refracţie" se adresează în primul rând familiilor persoanelor cu tulburare de spectru autist, elevilor, studenţilor în formare, cadrelor didactice, specialiştilor implicaţi direct sau indirect în problematica autismului, autorităţilor publice locale, ong-urilor, dar şi publicului larg interesat de astfel de evenimente (...) Refracţie este un proiect unic pe scena din România şi are la bază un efort susţinut de cunoaştere a percepţiei copiilor şi adulţilor cu autism, oferind astfel publicului ocazia de a înţelege mai bine universul interior al acestora şi modul în care fiecare dintre noi interacţionează cu lumea din jur. Fiecare reprezentaţie este urmată de discuţii cu publicul, moderate de un specialist din comunitatea locală implicat direct în problematica autismului", se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Ideea realizării acestui spectacol, produs în 2015, a pornit de la volumul "Mâini cuminţi. Copilul meu autist", semnat de Ana Dragu, iar materialele care stau la baza acestuia au fost adunate şi prelucrate de către echipa proiectului şi aparţin unor persoane diagnosticate cu autism, cu vârste cuprinse între 6 şi 56 de ani.
Turneul începe luni, 24 septembrie, ora 19,00, la Sala Studio a Teatrului "Sică Alexandrescu" din Braşov şi va continua în luna octombrie la Cluj-Napoca, Suceava, Bistriţa Năsăud, Câmpulung Muscel şi Câmpia Turzii.
Reprezentaţiile au o durată 50 de minute, iar intrarea publicului este liberă, în limita locurilor disponibile.
Proiectul este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Sursa: AGERPRES