Ascultă Radio Antena Satelor Live

5 sfaturi pentru subțierea feselor

Mulți dintre noi aruncăm o privire atentă la posteriorul nostru și ni se pare că este prea mare. Pentru a evita petrecerea verii ascunzându-l sub un pareo sau haine largi, există câteva sfaturi pentru a pierde în greutate în fese.

5 sfaturi pentru subțierea feselor

06 Septembrie 2022, 10:51

Kim Kardashian și fesele ei ultra rotunjite inundă primele pagini ale revistelor și rețelelor de socializare. Totuși, atunci când nu ai încrederea, hainele și antrenorii de sport ale unui influencer, nu este întotdeauna evident să-ți asumi dolofanul în spatele la plajă. Sfaturile, prezentate în prezentarea noastră, vă permit să pierdeți grăsimea care s-a instalat acolo.

Ferește-te de un stil de viață sedentar
Aproape 7 din 10 femei franceze (67%) au recunoscut că nu le plac anumite aspecte ale siluetei lor într-un sondaj realizat de YouGov și site-ul de matrimoniale Meetic în 2016. Iar fesele sunt una dintre acele zone în care femeile poartă un ochi critic.
Din păcate, a reuși să pierzi câțiva centimetri față de posteriorul tău nu este o sarcină ușoară. Fesele - precum abdomenul și coapsele - reprezintă o zonă importantă de depozitare a grăsimilor pentru femei.
Este plasat sub piele, dar și între și în inima mușchilor care formează fesele. Țesutul adipos prezent adăpostește cel mai adesea trigliceridele, importante rezerve de energie pentru organism.
Mai mult, fără prea mare surpriză, un stil de viață sedentar nu ajută să ai fese drăguțe. Cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv au arătat că orele petrecute stând (la birou, în mașină sau pe canapea) favorizează acumularea de grăsime. Sub greutatea susținută de mușchii fesieri în poziția șezut, celulele adipoase cresc din ce în ce mai repede. Echipa a măsurat cu până la 50% mai multe trigliceride, mai ales când dieta este prea dulce.
Mușchi fesieri activi pentru un spate tonifiat
Pentru a depăși această grăsime inestetică din spate și șolduri și pentru a tonifica acești mușchi, trebuie pur și simplu să inversezi echilibrul cheltuielilor de energie. Pe langa adoptarea unei alimentatii echilibrate, este indicat sa faci exercitii de intarire a muschilor prezenti in aceasta parte a corpului.

Iată care sunt mușchii fesieri, există trei tipuri diferite:
Mușchiul gluteus maximus (numit anterior gluteus maximus): este cel mai puternic și mai voluminos mușchi din corp. Rolul său principal este de a stabiliza pelvisul și de a menține trunchiul în linie cu pelvisul în poziție în picioare. El este cel care dă un aspect rotunjit feselor.
Gluteus medius (sau gluteus medius): este situat pe lateral, sub gluteus maximus. Este unul dintre muschii care ataseaza piciorul de trunchi la nivelul feselor. Este folosit pentru controlul tridimensional al bazinului, dar si pentru a absorbi socurile la apasarea unui picior.
Gluteus minimus (sau gluteus minimus): de formă triunghiulară și turtit, acest mușchi este adânc și mai puțin dezvoltat decât ceilalți. Are un rol asemanator muschiului gluteus medius.
Pentru a lucra toți acești mușchi și a topi grăsimea din fese, trebuie să variați exercițiile. Unele sunt, de exemplu, dedicate musculaturii superioare, altele muschilor situati in lateral. Ele sunt prezentate în prezentarea noastră.

1) Fugi
Alergarea este o modalitate excelentă de a arde calorii și, prin urmare, grăsimea corporală pe tot corpul. De exemplu, o femeie de 60 kg care aleargă 1 oră cu 10 km/h cheltuie în jur de 600 kcal.
În plus, acest sport este recomandat în special persoanelor care doresc să slăbească în fese, deoarece tonifică mușchii fesieri și pe cei ai picioarelor. Deci, pe lângă pierderea grăsimii acumulate, oferă coapselor și feselor o formă mai definită.

2) Urcă scările
Privilegierea scărilor către lifturi vă permite să vă rafinați fesele cu ușurință. Acest lucru mărește tonusul mușchilor fesieri și ai picioarelor superioare.
În plus, un studiu din British Journal of Sports Medicine a constatat că chiar și urcarea câtorva scări pe zi a avut beneficii notabile pentru sănătate.
Femeile din experiment au urcat scările cu o rată de 90 de pași pe minut timp de aproximativ două minute de fiecare dată. Au făcut acest lucru o dată pe zi, cinci zile pe săptămână, în prima săptămână a studiului. În săptămânile șapte și opt, au urcat scările de cinci ori pe zi, cinci zile pe săptămână (adică 10 minute de exercițiu). Cercetătorii au observat o îmbunătățire a oxigenării, precum și o scădere a colesterolului rău.

3) Genuflexiuni
Genuflexiunile fac parte din multe programe de exerciții atunci când doriți să vă remodelați partea posterioară. Acest lucru se datorează probabil capacității lor de a lucra mai mulți mușchi ai feselor, picioarelor și abdomenului în același timp.
Cum să faci genuflexiuni?
- stai in picioare cu picioarele in aceeasi aliniament cu umerii;
- priveste drept inainte cu bratele intinse;
- inspirati apoi indoiti picioarele pana sunt paralele cu solul, (greutatea corpului trebuie sa se sprijine pe calcai);
- apoi urcați înapoi pentru a reveni la poziția în picioare de la început. Trebuie să expirați în timpul reasamblarii.
Pe parcursul exercițiului, asigurați-vă că aveți spatele ușor arcuit și pieptul în afară. Este important să nu ai spatele rotunjit sau să fii aplecat înainte.
Ideal este să faci 4 seturi a câte 20 de repetări cu un minut de recuperare între seturi. Este posibil să creșteți treptat numărul de repetări (30, 40, 50...).

4) Sloturi
Fandarea pare simplă, dar este o mișcare foarte eficientă care lucrează din greu mușchii fesieri mari.
- Stai drept, cu picioarele unite.
- Fă un pas mare.
- Îndoaie genunchiul din față la 90 de grade.
- Pune genunchiul din spate în jos.
- Ridicați călcâiul din spate astfel încât să fiți sprijinit pe partea din față a piciorului.
- Țineți poziția timp de câteva secunde.
- Reveniți la poziția inițială și repetați mișcarea cu celălalt picior.
Puteți crește dificultatea adăugând o ganteră la fiecare mână.

5) Un exercițiu de întărire a feselor și a burticii
Acest exercițiu vă permite să lucrați fesele, dar și stomacul.
- Pune-te în patru labe, genunchi și mâini pe pământ
- Capul trebuie să fie în linie cu spatele și privirea către pământ.
- Extindeți unul dintre picioare pe orizontală contractând fesele.
- Țineți această poziție timp de 5 secunde apoi coborâți încet piciorul.
- Repetați exercițiul cu celălalt picior.
Faceți această serie de 20 de ori.

Cum ne protejăm pielea în sezonul rece
Sfaturi pentru frumusete 19 Octombrie 2023, 13:42

Cum ne protejăm pielea în sezonul rece

După o vară lungă, cu temperaturi ridicate și mult soare, este nevoie să acordăm o atenție sporită celui mai mare organ...

Cum ne protejăm pielea în sezonul rece
Sfaturi pentru frumusete 14 Octombrie 2023, 19:50

Cum să obții dinți mai albi în doar câteva minute pe zi?

Dinți pătați, plictisiți, îngălbeniți... și este un zâmbet întreg care își pierde strălucirea și prospețimea. Există multe...

Cum să obții dinți mai albi în doar câteva minute pe zi?
Cum sunt femeile născute în luna septembrie. Ce au ele deosebit?
Sfaturi pentru frumusete 13 Septembrie 2023, 11:51

Cum sunt femeile născute în luna septembrie. Ce au ele deosebit?

Femeia născută în septembrie este înțelegătoare și destul de tolerantă. Nu judecă oamenii și le respect părerea, alegerile,...

Cum sunt femeile născute în luna septembrie. Ce au ele deosebit?
Care sunt cauzele apariției și persistenței grăsimii pe abdomen
Sfaturi pentru frumusete 20 Iulie 2023, 19:52

Care sunt cauzele apariției și persistenței grăsimii pe abdomen

Cele 4 cauze ale apariției și persistenței grăsimii pe abdomen, de la dieta dezechilibrată la stresul zilnic.

Care sunt cauzele apariției și persistenței grăsimii pe abdomen
Sfaturi pentru un păr frumos şi sănătos
Sfaturi pentru frumusete 16 Iunie 2023, 11:33

Sfaturi pentru un păr frumos şi sănătos

Părul lung şi strălucitor este perceput ca o dovadă a sănătăţii şi frumuseţii. Îngrijirea corectă a părului nu este...

Sfaturi pentru un păr frumos şi sănătos
Cât de des ar trebui să schimbăm faţa de pernă?
Sfaturi pentru frumusete 21 Aprilie 2023, 13:18

Cât de des ar trebui să schimbăm faţa de pernă?

O faţă de pernă curată este unul dintre secretele frumuseţii tenului. Pe faţa de pernă rămân pete de grăsime şi urme de...

Cât de des ar trebui să schimbăm faţa de pernă?
Dormi mai mult pentru a pierde în greutate
Sfaturi pentru frumusete 02 Februarie 2023, 08:17

Dormi mai mult pentru a pierde în greutate

Vrei sa slabesti? Fii atent la somn! Numărul de ore, dormit în întuneric sau nu, greșeli de a nu face înainte de a merge la...

Dormi mai mult pentru a pierde în greutate
Purtarea machiajului în timpul sarcinii predispune fătul la obezitate
Sfaturi pentru frumusete 28 Ianuarie 2023, 11:34

Purtarea machiajului în timpul sarcinii predispune fătul la obezitate

Când femeile însărcinate folosesc machiaj care conține paraben, copiii lor sunt mai predispuși să sufere de obezitate pe...

Purtarea machiajului în timpul sarcinii predispune fătul la obezitate