Grădina mea. Crăciuniţa
Bun regăsit, dragilor, într-o zi extrem de specială. Sărbători de poveste să aveţi alături de cei dragi! Cu toţii avem, cumpărată sau primită, floarea specifică Sărbătorilor de Iarnă. La Crăciuniţă mă refer. Acea floare, mai mică sau mai mare, în funcţie de dimeniuni, cu frunze de un verde strălucitor în plină iarnă şi cu flori roşii că focul. Nu există bucurie mai mare, decât să avem o Crăciuniţă, pe masa de sărbătoare.
25 Decembrie 2016, 05:16
Această plantă, simbolul Craciunului, nu este chiar uşor de îngrijit, asta pentru că, în pofida aparenţelor, este sensibilă la frig. Floarea are nevoie de lumină, însă, atenţie, nu trebuie poziţionată direct în razele soarelui.
Aşezaţi-o la o fereastă în care să nu bată soarele direct. Un alt aspect la care trebuie să fiţi atenţi: nu puneţi floarea lângă un calorifer sau lângă o sobă care emană multă căldură.
Dacă se supra-încălzeşte, planta se va îngălbeni rapid. Nu trebuie aşezată, însă, nici în frig. Temperatura ideală pentru această planta este cuprinsă între 16 şi 23 de grade.
Crăciuniţa trebuie udată de 2 ori pe săptămâna şi îi trebuie obligatoriu un ghiveci cu găurele, pentru a facilita scurgerea apei.
Dacă floarea se află într-o cameră ceva mai călduroasă, va trebui să îi puneţi apă, mai des, de până la 4-5 ori pe săptămână.
Când florile încep să se usuce, tăiaţi ramurile până la două treimi din înălţime. Planta nu va arăt la fel de bine, însă doar aşa veţi ajuta noile frunze să crească.
Este indicat ca în această perioadă să adăugaţi îngrăşământ, pentru a o stimula să se dezvolte.
Să nu aruncaţi Craciunitele, ele se pot păstra, cu un minim de atenţie, până în anul următor, şi tot aşa.
Multă bucurie în suflete va urez! Sărbători cu bine, dragilor!
Autor: Alexandra Vuţă