Lucrări recomandate a se efectua în grădină, în luna februarie
Primăvara ne bate la ușă, așa că este momentul să ne pregătim de lucrările în grădina specifice lunii februarie.
10 Februarie 2023, 11:10
Finalul iernii e o bucurie pentru toți grădinarii. Odată cu topirea zăpezii, temperaturile cresc, iar afară este mediul perfect pentru a începe treaba pe teren.
După pauza binemeritata din timpul iernii, a sosit momentul să te reîntorci la uneltele de grădinărit. Începe noul sezon agricol pregătit. Pune totul a cale încă din luna februarie și bucură-te de rezultate.
În aproape toată țara, cea de-a doua lună a anului vine la pachet cu un climat potrivit pentru a demara operațiunile de plantare sau de pregătire a grădinii.
Ce lucrari facem in gradina si ce legume putem planta în luna februarie
„Asigură-te că ai totul gata pentru plantarea câtorva legume. Pentru asta, ai nevoie de o parcelă de pământ bine săpată, cu rânduri în care să așezi răsadurile și semințele. După ce ai mărunțit și afânat solul, administrează-i o cantitate suficientă de compost natural. Iată cele trei legume vedetă pe care le poți planta în februarie: ceapa – dacă temperaturile sunt încă prea scăzute, amână plantarea cepei pentru luna martie. Dar, ține minte că poți măcar să cumperi arpagicul la un preț mai avantajos; prazul; țelina”, a declarat la Radio România Antena Satelor, Adina Luca , specialist în grădinărit.
”Curățați arbuștii de coacăz si agrise pentru a obține o recoltă bogată. Arbuștii de coacăz se pot planta de acum până în primăvară. Protejați caișii, piersicii și nectarinii de înflorirea timpurie. Acești pomi fructiferi pot fi plantați în această perioadă. Acoperiți rădăcina pomilor fructiferi cu gunoi de grajd bine putrezit sau compost de grădină, având în vedere să nu formați o movilă sau grămadă prea mare de compost la rădăcina pomului”, a mai precizat Adina Luca.
Lucrari în seră
„Nu semănați prea multe legume în această perioadă – acestea vor crește subțiri și înalte din cauza insuficienței de lumină specifică perioadei. Semințele semănate mai târziu vor crește la fel de repede;
Pentru o mai bună germinare a semințelor, investiți într-un propagator electric – foarte folositor în cazul plantărilor timpurii”, a mai spus Adina Luca.
Foto: pixabay