Lucruri mai puțin cunoscute despre clătite. De la ultima spovedanie, până la recorduri inedite
Clătite sunt un aliment preferat pentru micul dejun, iar multe rețete oferă un număr de substanțe nutritive esențiale. Cu toate acestea, ele pot fi bogate în calorii din zahăr și grăsimi, mai ales dacă le mănânci la un restaurant.
23 August 2017, 14:31
Clătitele sunt preferatele celor mici, dar şi mari, în special servite la micul dejun. Ele sunt o amintire frumoasă a copilăriei, un desert savuros servit cu ciocolată sau miere.
Astăzi, clătitele pot fi un fel de mâncare principală în variantele sărate sau un desert dulce.
Lucruri mai puțin cunoscute despre clătite. De la ultima spovedanie, până la recorduri inedite
Sunt cunoscute peste 400 de varietăți de clătite, cele mai populare fiind cele cu ciocolată, urmate de cele cu miere.
Iată câteva dintre cele mai interesante lucruri despre acest desert delicios.
Cele mai vechi informații despre clătite datează de acum aproximativ 12.000 de ani, când erau preparate pe pietre fierbinți.
În Evul Mediu, clătitele erau oferite după ultima spovedanie a condamnaţilor înainte de spânzurare.