-

A fost descoperită nemurirea

Se numeşte Turritopsis Nutricula şi este o meduză nemuritoare. Ceea ce le face unice în lume este faptul că acestea reuşesc să întinerească mereu, dând practic peste cap toate legile naturii care guvernează lumea.

Oamenii de ştiinţă au descoperit o creatură care pare nemuritoare. Cercetătorii au aflat că o anumită specie de meduze poate regresa la stadiul de început al vieţii pentru ca apoi să o ia de la capăt.

„Un adult este capabil să revină la starea de polip, apoi să ia de la capăt procesul de creştere", a afirmat Kubota Shin, profesor la Universitatea din Kyoto.

Meduzele Turritopsis Nutricula sunt unicele fiinţe descoperite până în prezent ce sunt capabile să oprească procesul de îmbătrânire. Celulele meduzelor revin pas cu pas la stadiul de dezvoltare primar de la care au pornit, iar ca rezultat, încep o nouă viaţă.

„Întineresc o dată la două luni. Adică, din meduze devin polipi, apoi din polipi se transformă în meduze adulte. Au repetat procesul de 10 ori în ultimii doi ani", a mai spus Shin.

Acest proces se poate repeta la infinit, astfel se poate spune că aceste meduze duc o viaţă fără sfârşit. Oamenii de ştiinţă încearcă să afle dacă se pot folosi de această descoperire pentru a ajuta omenirea.