-

România nu va putea folosi bani din PNRR pentru irigații

România nu va putea folosi bani din PNRR pentru refacerea sistemului de irigaţii, deoarece Comisia Europeană nu a fost de acord cu propunerea ţării noastre în acest sens.

Astfel, reabilitarea acestui sector va trebui făcută cu bani de la buget. În diverse regiuni ale ţării se fac eforturi locale, aşa cum este cazul la Giurgiu, unde un proiect pentru refacerea infrastructurii de irigaţii a fost întocmit şi se află în curs de aprobare la Ministerul Agriculturii.

În judeţul Giurgiu, nici 20% din totalul suprafeţei agricole nu este irigată. Sistemul de irigaţii este practic la pământ şi abia anul trecut a fost pusă în funcţiune o staţie de pompare, dar chiar şi aşa, suprafeţele irigate nu depăşesc câteva zeci de mii de hectare.

Ba mai mult, sunt fermieri care şi-au realizat propriile sisteme de irigaţii pentru a nu mai depinde de cele ale statului, iar fermierii nu văd cu ochi buni viitorul irigaţiilor în România.

În tot acest timp, reprezentanţii Agenţiei de Îmbunătăţiri Funciare spun că aşteaptă aprobarea unui proiect de circa 500 de milioane de lei, care vizează reabilitarea sistemului de irigaţii, proiect care ar contribui la extinderea suprafeţei irigate cu circa 100.000 de hectare, informeaza Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite