Ascultă Radio Antena Satelor Live

Aproape 30 de focare de pestă porcină africană mai sunt active în România

Un număr de 10 focare pestă porcină africană (PPA) au fost stinse în ultima săptămână, iar în data de 5 mai mai erau active 28 de focare PPA, fiind afectate 23.868 porcine, potrivit Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Aproape 30 de focare de pestă porcină africană mai sunt active în România

09 Mai 2022, 13:29

Din 2017 şi până în prezent au fost stinse 5727 focare de pestă porcină africană.

În intervalul 28 aprilie - 5 mai au fost înregistrate două focare noi în Buzău şi Vrancea şi au fost stinse 10 focare.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 6.651 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe.

În conformitate cu prevederile europene, cazurile de PPA la mistreţi se sting după cel puţin doi ani de la apariţia lor.

În intervalul 28 aprilie - 5 mai au fost înregistrate 18 cazuri noi de PPA la mistreţi.

Foto: pixabay

Grâul de toamnă beneficiază de rezerve bune de apă în sol
Actualitatea agricola 12 Martie 2025, 16:06

Grâul de toamnă beneficiază de rezerve bune de apă în sol

Aprovizionarea solului cu apă pentru cultura grâului de toamnă se menține aproape de optim în majoritatea regiunilor...

Grâul de toamnă beneficiază de rezerve bune de apă în sol
Febra aftoasă din Ungaria impune monitorizare strictă pentru transporturile de animale
Actualitatea agricola 11 Martie 2025, 15:17

Febra aftoasă din Ungaria impune monitorizare strictă pentru transporturile de animale

Autoritățile din Satu Mare au intensificat monitorizarea asupra transporturilor de animale vii, ca măsură de prevenire a...

Febra aftoasă din Ungaria impune monitorizare strictă pentru transporturile de animale
România în alertă sanitar-veterinară după depistarea febrei aftoase în Ungaria
Actualitatea agricola 07 Martie 2025, 16:04

România în alertă sanitar-veterinară după depistarea febrei aftoase în Ungaria

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat implementarea unor măsuri...

România în alertă sanitar-veterinară după depistarea febrei aftoase în Ungaria
Fermierii români primesc un sprijin record de aproape 1,5 miliarde de lei
Actualitatea agricola 06 Martie 2025, 12:56

Fermierii români primesc un sprijin record de aproape 1,5 miliarde de lei

Guvernul României a anunțat măsuri de sprijin în valoare de aproape 1,5 miliarde de lei pentru crescătorii de animale și...

Fermierii români primesc un sprijin record de aproape 1,5 miliarde de lei
Prognoza agrometeo: Umiditatea solului susține dezvoltarea optimă a grâului de toamnă
Actualitatea agricola 05 Martie 2025, 13:12

Prognoza agrometeo: Umiditatea solului susține dezvoltarea optimă a grâului de toamnă

Potrivit prognozei agrometeorologice, umiditatea solului pentru cultura grâului de toamnă se menține în limite satisfăcătoare...

Prognoza agrometeo: Umiditatea solului susține dezvoltarea optimă a grâului de toamnă
Ajutor economic pentru crescătorii de oi și capre, afectați de secetă
Actualitatea agricola 03 Martie 2025, 12:22

Ajutor economic pentru crescătorii de oi și capre, afectați de secetă

Crescătorii de oi și capre tinere, afectați de seceta severă de anul trecut, vor primi sprijin financiar din partea statului....

Ajutor economic pentru crescătorii de oi și capre, afectați de secetă
Agricultura din Olt, între gerul iernii și noile programe de sprijin
Actualitatea agricola 17 Februarie 2025, 16:01

Agricultura din Olt, între gerul iernii și noile programe de sprijin

Prima oprire a emisiunii Viața la Țară a fost în Oltenia, unde Ioan Păunel, președintele Sindicatului Legumicultorilor din...

Agricultura din Olt, între gerul iernii și noile programe de sprijin
Cum recunoaștem produsele ecologice autentice?
Actualitatea agricola 17 Februarie 2025, 15:58

Cum recunoaștem produsele ecologice autentice?

Ministerul Agriculturii promovează agricultura ecologică prin programe și campanii de informare însă consumatorii sunt însă...

Cum recunoaștem produsele ecologice autentice?