Ascultă Radio Antena Satelor Live

De sezon: cum să prepari un îngrășământ natural din urzici

Urzicile pot fi buruieni nedorite in gradina ta sau un aliment sanatos. Substantele nutritive pot fi insa folositoare si plantelor tale. Afla cum sa faci un ingrasamant natural din urzici.

08 Martie 2022, 19:07

"Un cuplu din Florida a fost amendat cu 500 de dolari pentru faptul ca a inceput cultivarea legumelor pe propriul lor teren, pe care il detine mai mult de 20 de ani. Ei au trebuit sa lupte pentru dreptul lor la un produs alimentar curat, si in urma mai multor audieri in instanta de judecata fanii alimentatiei regenerabile au reusit sa… "

Familia de americani a fost amendata cu 500 de dolari pentru gradina

Urzica (Urtica dioica) este o planta bogata in minerale, proteine si vitamine. Contine o cantitate mare de fier, potasiu, cupru, zinc, magneziu, calciu, dar si vitaminele A, B1, B5, C, D, E si K.

Atunci cand nu faci un ceai fortifiant din ele sau nu le folosesti pentru o mancare delicioasa, poti folosi urzicile pentru a prepara un ingrasamant natural pentru plantele din gradina ta.

Nu toate plantele se bucura insa la fel de efectele urzicii. Continutul ridicat de fier din urzici poate avea efecte negative asupra unor flori si legume din gradina. Rosiile si trandafirii sunt plantele cele mai sensibile la nivelul ridicat de fier, astfel ca este recomandat sa nu folosesti ingrasamantul natural din urzici pentru ele.

Ingrasamant natural din urzici

Pentru a prepara ingrasamantul din urzici ai la dispozitie doua metode: una mai eficienta dar mai lunga si una rapida, pentru gradinarii care vor sa-si hraneasca cat mai repede plantele.

Culege urzicile primavara folosind manusi speciale. Doar ingrasamantul preparat rapid este eficient si daca folosesti urzici uscate.

Pune frunzele si tulpinile strivite sau maruntite intr-un recipient (galeata sau borcan) si acopera-le cu apa. Este recomandat sa umpli recipientul doar trei sferturi cu urzici si apa, pentru a lasa loc spumei ce urmeaza sa se formeze. Poti folosi o piatra pentru a te asigura ca urzicile raman scufundate in apa. Daca nivelul apei scade, mai poti adauga dupa o zi, pentru ca urzicile sa ramane complet acoperite cu apa.

Lasa urzicile in apa timp de trei saptamani, intr-un loc ferit dar bine aerisit, deoarece pot produce un miros neplacut . Amesteca urzicile o data la doua zile, pana cand procesul de fermentare s-a incheiat (nu mai observi bule de aer in apa).

Citeşte continuarea pe PAGINA DE AGRICULTURA

Înființarea de noi livezi - ce trebuie să știi
Agrotehnica 21 Aprilie 2024, 10:32

Înființarea de noi livezi - ce trebuie să știi

Pe lângă timp şi atenţie, există câteva trucuri de care pomicultorii experimentaţi ţin întotdeauna cont pentru a avea livezi...

Înființarea de noi livezi - ce trebuie să știi
Cultura păpădiei - o afacere inedită
Agrotehnica 20 Aprilie 2024, 10:28

Cultura păpădiei - o afacere inedită

Păpădia şi alte plante medicinale se află, mai nou, printre culturile preferate de români. Aceasta nu necesită foarte multă...

Cultura păpădiei - o afacere inedită
Rotația culturilor
Agrotehnica 29 Martie 2024, 22:08

Rotația culturilor

Rotația culturilor, cultivarea succesivă a diferitelor culturi într-o anumită ordine pe aceleași terenuri, spre deosebire de...

Rotația culturilor
Cum să vinzi labricultura: Mai puțin laborator, mai multă cultură
Agrotehnica 27 Februarie 2024, 17:30

Cum să vinzi labricultura: Mai puțin laborator, mai multă cultură

Încadrarea "high-tech" poate determina atitudini negative față de carnea de cultură.

Cum să vinzi labricultura: Mai puțin laborator, mai multă cultură
Celule de pui modificate genetic rezistă în laborator la virusul gripei aviare
Agrotehnica 26 Februarie 2024, 17:43

Celule de pui modificate genetic rezistă în laborator la virusul gripei aviare

Oamenii de știință au folosit tehnici de editare genetică pentru a împiedica virusul gripei aviare să se răspândească în...

Celule de pui modificate genetic rezistă în laborator la virusul gripei aviare
Mutațiile genetice care au făcut posibilă cultivarea orezului
Agrotehnica 25 Februarie 2024, 17:47

Mutațiile genetice care au făcut posibilă cultivarea orezului

Aplicații în prevenirea împrăștierii semințelor și creșterea randamentului orezului.

Mutațiile genetice care au făcut posibilă cultivarea orezului
Cercetătorii creează o nouă metodă de împachetare pentru depozitarea mai sigură a alimentelor
Agrotehnica 24 Februarie 2024, 17:53

Cercetătorii creează o nouă metodă de împachetare pentru depozitarea mai sigură a alimentelor

Pentru a combate bacteriile care ajung pe alimente după ce acestea sunt cultivate, doi cercetători au creat un strat de oțel...

Cercetătorii creează o nouă metodă de împachetare pentru depozitarea mai sigură a alimentelor
Hidroponia și acvacultura
Agrotehnica 23 Iulie 2023, 21:58

Hidroponia și acvacultura

Agricultura include forme de cultivare precum hidroponia și acvacultura. Ambele implică agricultura în apă. Hidroponia este...

Hidroponia și acvacultura