Ascultă Radio Antena Satelor Live

Festival de vinuri şi mâncăruri, la Craiova

Lansarea oficială a proiectului Craiova, capitală gastronomică est-europeană are loc pe 30 decembrie de la ora 12:00 la Ramada Plaza Craiova, unde timp de două zile se va desfăşura un târg festival de gastronomie şi oenologie cu specific est-european cu peste 50 de expozanţi şi intrare liberă.

Festival de vinuri şi mâncăruri, la Craiova
Foto: Pixabay.com

22 Noiembrie 2024, 12:41

Chefi şi specialişti în gastronomiile din 11 ţări est-europene vor prezenta preparate specifice la deschiderea 'Festivalului de vinuri şi mâncăruri' care va avea loc sâmbătă, 30 noiembrie, la Ramada Plaza Craiova, de la orele 12:00.
Oraşul îşi întăreşte astfel vocaţia culturală şi turistică de capitală gastronomică est-europeană printr-un eveniment cu gusturi rafinate: două zile de socializare şi degustări pentru descoperiri senzoriale, prezentări, dezbateri ori conferinţe pe teme culinare şi oenologice îi aşteaptă pe cei prezenţi la Ramada Plaza în datele de 30 noiembrie şi 1 decembrie 2024, începând cu orele 12:00.
Sâmbătă, 30 noiembrie, de la orele 12:00 la 20:00, în deschiderea evenimentului, cele 11 restaurante participante la proiectul 'Craiova, capitală gastronomică est-europeană' vor scoate la rampă - şi la degustare - meniurile care promovează ţările reprezentate în proiect: Azerbaidjan, Bulgaria, Croaţia, Georgia, Grecia, Macedonia de Nord, Polonia, Republica Moldova, Serbia, Turcia, Ungaria.
Totodată, elevii şi profesorii Liceului de Industrie Alimentară din localitate, iniţiatori ai proiectului alături de Primăria Municipiului Craiova, vor prezenta produse de inspiraţie locală.
Urmează mai multe ore de expoziţie în care toţi cei prezenţi vor putea să-şi exploreze şi dezvolte propriile interese de cunoaştere practică şi teoretică, într-o atmosferă jovială, la standurile celor 13 crame şi peste 25 de furnizori artizanali ori industriali de produse alimentare prezenţi la eveniment.
Vor avea loc degustări şi lansări de produse ale unor crame sau importatori de vinuri, alte băuturi şi produse alimentare, cursuri introductive în tehnica evaluării produselor alimentare ca brânzeturile, salamurile şi mezelurile, cafeaua, uleiurile de măsline sau apele minerale.
Duminică, 1 decembrie, de la orele 12:00 şi până la orele 18:00 - de Ziua naţională a României - pe lângă atmosferă festivă a acestei ocazii speciale din fiecare an şi pe lângă explorările gustative puse în operă de către expozanţii prezenţi la eveniment, vor avea loc şi lucrările conferinţelor despre identitatea naţională 'Gastronomia - cu bune, cu rele', în cadrul cărora practicieni din turism şi producţie alimentară vor conferenţia împreună cu specialişti din alte domenii de relevanţă, în context interdisciplinar, despre brandul de ţară, branduri de regiuni, turism şi plusvaloarea pe care producţia alimentară şi serviciile de ospitalitate turistică o pot aduce României.

Plantarea legumelor în câmp, din solarii - când și cum se face
Util in Agricultura 06 Iunie 2025, 09:25

Plantarea legumelor în câmp, din solarii - când și cum se face

Plantarea legumelor provenite din solarii, în câmp, este o etapă importantă în ciclul de producție agricolă, având ca scop...

Plantarea legumelor în câmp, din solarii - când și cum se face
Boli „comune” în fermele de ovine - cum trebuie să acționezi
Util in Agricultura 05 Iunie 2025, 11:13

Boli „comune” în fermele de ovine - cum trebuie să acționezi

În fermele de ovine, animalele pot suferi de o gamă variată de boli, cauzate de bacterii, viruși, paraziți sau factori de mediu.

Boli „comune” în fermele de ovine - cum trebuie să acționezi
6 metode prin care poți să scapi de dăunătorii culturilor de varză
Util in Agricultura 05 Iunie 2025, 11:09

6 metode prin care poți să scapi de dăunătorii culturilor de varză

Pentru a scăpa de dăunătorii culturilor de varză, este important să adopți o combinație de metode preventive, biologice și...

6 metode prin care poți să scapi de dăunătorii culturilor de varză
Bolile gutuiului – cum le recunoști și le combați
Util in Agricultura 29 Mai 2025, 23:03

Bolile gutuiului – cum le recunoști și le combați

Gutuile sunt pomi fructiferi rezistenți, dar nu sunt ocoliți de boli, mai ales în condiții de umiditate ridicată sau...

Bolile gutuiului – cum le recunoști și le combați
Sistemul Naţional Antigrindină trebuie repus în funcţiune imediat;fermierii români nu pot fi sacrificaţi pe altarul populismului
Util in Agricultura 29 Mai 2025, 17:05

Sistemul Naţional Antigrindină trebuie repus în funcţiune imediat;fermierii români nu pot fi sacrificaţi pe altarul populismului

Suspendarea Sistemului Naţional Antigrindină reprezintă o decizie cu efecte grave, care a fost luată fără consultare publică...

Sistemul Naţional Antigrindină trebuie repus în funcţiune imediat;fermierii români nu pot fi sacrificaţi pe altarul populismului
Bolile cireșului – cum le recunoști și le combați
Util in Agricultura 24 Mai 2025, 22:36

Bolile cireșului – cum le recunoști și le combați

Cireșul este un pom îndrăgit pentru fructele sale gustoase și pentru frumusețea florilor de primăvară.

Bolile cireșului – cum le recunoști și le combați
Livezile lunilor mai și iunie: Sfaturi esențiale pentru pomicultori, în fața provocărilor de sezon
Util in Agricultura 17 Mai 2025, 10:44

Livezile lunilor mai și iunie: Sfaturi esențiale pentru pomicultori, în fața provocărilor de sezon

Într-o primăvară marcată de vreme instabilă și fenomene extreme, pomicultorii din întreaga țară se confruntă cu provocări tot...

Livezile lunilor mai și iunie: Sfaturi esențiale pentru pomicultori, în fața provocărilor de sezon
Lucrări specifice lunii mai, în vie
Util in Agricultura 16 Mai 2025, 21:53

Lucrări specifice lunii mai, în vie

Luna mai este una dintre cele mai intense și importante luni în viticultură. Temperaturile cresc, lăstarii se dezvoltă rapid,...

Lucrări specifice lunii mai, în vie