Ascultă Radio Antena Satelor Live

Festival de vinuri şi mâncăruri, la Craiova

Lansarea oficială a proiectului Craiova, capitală gastronomică est-europeană are loc pe 30 decembrie de la ora 12:00 la Ramada Plaza Craiova, unde timp de două zile se va desfăşura un târg festival de gastronomie şi oenologie cu specific est-european cu peste 50 de expozanţi şi intrare liberă.

Festival de vinuri şi mâncăruri, la Craiova
Foto: Pixabay.com

22 Noiembrie 2024, 12:41

Chefi şi specialişti în gastronomiile din 11 ţări est-europene vor prezenta preparate specifice la deschiderea 'Festivalului de vinuri şi mâncăruri' care va avea loc sâmbătă, 30 noiembrie, la Ramada Plaza Craiova, de la orele 12:00.
Oraşul îşi întăreşte astfel vocaţia culturală şi turistică de capitală gastronomică est-europeană printr-un eveniment cu gusturi rafinate: două zile de socializare şi degustări pentru descoperiri senzoriale, prezentări, dezbateri ori conferinţe pe teme culinare şi oenologice îi aşteaptă pe cei prezenţi la Ramada Plaza în datele de 30 noiembrie şi 1 decembrie 2024, începând cu orele 12:00.
Sâmbătă, 30 noiembrie, de la orele 12:00 la 20:00, în deschiderea evenimentului, cele 11 restaurante participante la proiectul 'Craiova, capitală gastronomică est-europeană' vor scoate la rampă - şi la degustare - meniurile care promovează ţările reprezentate în proiect: Azerbaidjan, Bulgaria, Croaţia, Georgia, Grecia, Macedonia de Nord, Polonia, Republica Moldova, Serbia, Turcia, Ungaria.
Totodată, elevii şi profesorii Liceului de Industrie Alimentară din localitate, iniţiatori ai proiectului alături de Primăria Municipiului Craiova, vor prezenta produse de inspiraţie locală.
Urmează mai multe ore de expoziţie în care toţi cei prezenţi vor putea să-şi exploreze şi dezvolte propriile interese de cunoaştere practică şi teoretică, într-o atmosferă jovială, la standurile celor 13 crame şi peste 25 de furnizori artizanali ori industriali de produse alimentare prezenţi la eveniment.
Vor avea loc degustări şi lansări de produse ale unor crame sau importatori de vinuri, alte băuturi şi produse alimentare, cursuri introductive în tehnica evaluării produselor alimentare ca brânzeturile, salamurile şi mezelurile, cafeaua, uleiurile de măsline sau apele minerale.
Duminică, 1 decembrie, de la orele 12:00 şi până la orele 18:00 - de Ziua naţională a României - pe lângă atmosferă festivă a acestei ocazii speciale din fiecare an şi pe lângă explorările gustative puse în operă de către expozanţii prezenţi la eveniment, vor avea loc şi lucrările conferinţelor despre identitatea naţională 'Gastronomia - cu bune, cu rele', în cadrul cărora practicieni din turism şi producţie alimentară vor conferenţia împreună cu specialişti din alte domenii de relevanţă, în context interdisciplinar, despre brandul de ţară, branduri de regiuni, turism şi plusvaloarea pe care producţia alimentară şi serviciile de ospitalitate turistică o pot aduce României.

Culturi care se recoltează în luna august
Util in Agricultura 04 August 2025, 15:34

Culturi care se recoltează în luna august

August este considerată una dintre cele mai importante luni din calendarul agricol, marcând perioada în care se culeg roadele...

Culturi care se recoltează în luna august
Cum hrănim corect animalele în sezonul cald. Sfaturi de la un specialist în nutriție animală
Util in Agricultura 01 August 2025, 14:25

Cum hrănim corect animalele în sezonul cald. Sfaturi de la un specialist în nutriție animală

Sezonul cald aduce o serie de provocări pentru crescătorii de animale și păsări, iar respectarea unor norme clare privind...

Cum hrănim corect animalele în sezonul cald. Sfaturi de la un specialist în nutriție animală
Sfaturi esențiale pentru grădinari în plină caniculă: Cum protejăm culturile de temperaturile extreme
Util in Agricultura 28 Iulie 2025, 11:49

Sfaturi esențiale pentru grădinari în plină caniculă: Cum protejăm culturile de temperaturile extreme

Finalul lunii iulie aduce temperaturi ridicate în întreaga țară, punând la încercare nu doar rezistența oamenilor, ci și a...

Sfaturi esențiale pentru grădinari în plină caniculă: Cum protejăm culturile de temperaturile extreme
Cultivarea soiului de fasole țucără, brand românesc de leguminoase
Util in Agricultura 23 Iulie 2025, 15:30

Cultivarea soiului de fasole țucără, brand românesc de leguminoase

Fasolea țucără este un soi tradițional românesc de fasole, apreciat în special în zonele rurale pentru gustul său deosebit,...

Cultivarea soiului de fasole țucără, brand românesc de leguminoase
APIA eliberează adeverinţe fermierilor crescători de animale care doresc să acceseze credite bancare
Util in Agricultura 22 Iulie 2025, 12:07

APIA eliberează adeverinţe fermierilor crescători de animale care doresc să acceseze credite bancare

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 22.07.2025, eliberează adeverinţe...

APIA eliberează adeverinţe fermierilor crescători de animale care doresc să acceseze credite bancare
Cositul fânețelor și utilizarea fânului
Util in Agricultura 21 Iulie 2025, 13:38

Cositul fânețelor și utilizarea fânului

Cositul ierbii și utilizarea fânului reprezintă o practică agricolă esențială în zonele rurale din România, cu rădăcini...

Cositul fânețelor și utilizarea fânului
5 culturi de top pentru o fermă de mici dimensiuni
Util in Agricultura 21 Iulie 2025, 13:29

5 culturi de top pentru o fermă de mici dimensiuni

Pentru o fermă de mici dimensiuni (sub 1–5 hectare), alegerea culturilor potrivite este esențială pentru obținerea unui...

5 culturi de top pentru o fermă de mici dimensiuni
Ce este helicicultura?
Util in Agricultura 21 Iulie 2025, 13:26

Ce este helicicultura?

Creșterea melcilor – numită helicicultură – este o activitate agricolă tot mai atractivă în România, datorită cererii în...

Ce este helicicultura?