-

A IX-a ediție a Festivalului Internațional "CAPITALA MUZICALĂ"

Peste 150 de participanți (concurenți, voluntari, profesori și membri ai juriului) vor fi prezenți la cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional "CAPITALA MUZICALĂ".

Evenimentul va avea loc în Piața Huet din centrul Sibiului în perioada 10-12 Septembrie 2021.

Tinerii concurenții vor putea să-și confirme talentul interpretativ în cadrul secțiunilor: muzică clasică, folk, muzică populară și muzică pop, vocal sau instrumental.

Toți cei interesați de un regal muzical oferit de tineri concurenți dornici de afirmare, de câștigătorii ediției 2020, dar și de artiști consacrați invitați în Juriu și recital: folkista sibiană Raluca Cismaru, interpreta de muzică populară Sînziana Ștefan, Radu Nechifor & Dream Catcher Band și FUEGO – Paul Surugiu, care, pe lângă spectaculosul recital, va oferi sibienilor și expoziția “SĂ REAPRINDEM DRAGOSTEA!” – picturi realizate de artist în perioada pandemiei, din vânzarea cărora, prin Fundația „Art by FUEGO”, sunt ajutați artiștii ajunși la vârste înaintate ce nu au venituri suficiente pentru subzistență, dar și tinerii talentați aflați la început de călătorie prin lumea muzicală.

Festivalul se desfășoară în acest weekend pe scena în aer liber din Piața Huet, cu o serie de măsuri luate respectând normele sanitare în vigoare.

Intrarea este liberă, dar în limita locurilor disponibile, în acest context special.