-

"Ai carte, ai parte!" - dezbateri, lecturi publice, spectacole de teatru, la Braşov

"Ai carte, ai parte!". Acesta este cel mai nou proiect cultural şi educţional de la Braşov, care va avea loc la sfârşit de săptămână, în Braşov.

Pe 13 şi 14 august, în cinci puncte din oraş, copii, tineri, părinţi şi bunici sunt aşteptaţi la conferinţe, dezbateri, lecturi publice, spectacole de teatru. Toate organizate în jurul cărţii şi toate alături de nume cu rezonanţă în viaţa culturală din ţară: academicianul Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, Adrian Cioroianu, fost ministru de externe şi reprezentant UNESCO, Virgil Niţulescu, directorul Muzeului Naţional al Ţăranului Român, actori precum Marcel Iureş, Manuela Hărăbor, Victor Rebengiuc sau Magda Catone.
Invitaţi la eveniment sunt şi personaltăţi culturale de peste hotare.
"El are o dimensiune internaţională - avem personalităţi culturale care vin din Austria, din Republica Moldova şi ne vor împărtăşi în întâlnirile care vor avea loc din experienţa culturală din ţările lor", a spus actorul George Custură.
Evenimentele se desfăşoară la Prima Şcoală Românească, Foaierul Teatrului Sică Alexandrescu, Centrul Cultural Reduta şi Esplanada din cartierul Răcădău.

RADOR
Foto: Pixabay