-

Isărescu: Avem nevoie de mintea de pe urmă ca să privim înapoi şi să vedem ce putem lua pentru viitor

România la o sută de ani de la Marea Unire nu are un set complet şi unitar de date şi de indicatori economici de bază, serii de timp fără întreruperi care să vorbească despre economia României.

Absenţe cauzate de „meandrele istoriei“, a spus Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, la lansarea cărţii „Un veac de sinceritate. Recuperarea memoriei pierdute a economiei româneşti: 1918 - 2018“.

Cartea urmăreşte evoluţia din ultimul veac pentru Produsul Intern Brut, buget şi comerţ, datoria publică externă, dobânzi, inflaţie şi curs şi a fost coordonată de Liviu Voinea, viceguvernator al BNR.

„Nu întâmplător, deci, ultimul capitol al cărţii, înainte de anexele finale, este intitulat „În loc de încheiere - cum ne pregătim pentru următoarea sută de ani”. Pentru că asta este esenţa cărţii: că avem nevoie de mintea de pe urmă, care să ne ajute să privim înapoi cu înţelepciune. Iar mai departe să încercăm să vedem unde ne aflăm, unde vrem să ajungem, ce avem de făcut şi ce putem lua cu noi în bagajele pentru viitor“, a declarat guvernatorul BNR.

Sursa: zf.ro
Sursa Foto: dcnews.ro

Articole înrudite