-

Idei de cadouri de Crăciun fără să cheltuiești

Sărbătorile sunt un prilej ideal pentru a relua legătura cu cei dragi sau pentru a le arăta cât de mult înseamnă pentru tine.


Dar este si sezonul in care cumperi obsesiv cadouri, unele foarte scumpe si care nu sunt intotdeauna pe placul persoanei. Iti este foarte greu sa ghicesti care ar fi acel cadou potrivit, dar in acelasi timp util.

Sau poate te afli de cealalta parte, primesti un dar de care nici macar nu ai nevoie sau care nu iti place deloc, de la un ruj prea roz si pana la un parfum prea dulce.

Dar poti scapa de aceasta fixatie pentru lucrurile materiale, pentru obiecte si pentru cadouri fara insemnatate si poti incerca macar un an sa nu cumperi nimic, un an fara sa cheltuiesti pentru cadouri de Craciun.

Ti se poate parea nefiresc sa nu cumperi nimic, dar un singur mod de a reduce toate isteria legata de sarbatori este sa daruiesti cadouri handmade, sa reconditionezi si sa refolosesti lucruri si sa te axezi mai mult pe experiente si mai putin pe obiecte.

Ce cadouri poti sa faci fara sa le cumperi

Daca ai prieteni pasionati de gradinarit, le poti oferi seminte de plante sau flori din propria curte. Ii vei bucura mai ales pe bunici sau parinti cu un gem facut chiar de tine sau alte preparate din fructe sau legume crescute in gradina ta.

In acest fel, te reintorci si le reamintesti tuturor ca natura trebuie protejata si ca produsele naturale sunt intotdeauna mai bune decat cele cumparate din magazine.

Citeste continuarea pe curademiere.ro