-

Mai mult gospodării izolate din județul Satu Mare vor beneficia de fonduri pentru instalarea de panouri fotovoltsaice, în cadrul unui program național de finanțare.

Patru unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Satu Mare au depus documentaţii pentru finanţarea nerambursabilă acordată prin programul privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la reţeaua de distribuţie a energiei electrice.
Potrivit Consiliului Judeţean, documentaţiile depuse de cele patru UAT-uri - Negreşti Oaş, Turulung, Bixad şi Oraşu Nou - sunt pentru 234 de gospodării, iar suma totală solicitată se ridică la aproape 6 milioane de lei.
Totodată, se află în curs de finalizare documentaţiile pentru încă două UAT-uri - Ciumeşti ( pentru opt gospodării, în sumă totală de 200.000 lei) şi Căuaş ( pentru două gospodării, în suma totală de 50.000 lei). În cursul acestei săptămâni, Consiliul Judeţean Satu Mare va centraliza şi va transmite Administraţiei Fondului pentru Mediu şi aceste documentaţii.
AFM a prelungit cu trei luni sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare în cadrul acestui program, respectiv până în 11 octombrie 2019.

RADOR

Foto: Pixabay