-

Protestul organizat de cetăţenii din Tărpiu, nemulţumiţi faţă de posibilitatea amenajării unor noi celule pentru depozitarea gunoaielor pe o suprafaţă importanta de pădure de pe raza comunei Dumitra nu a fost în zadar.

Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud a decis sa renunte la proiect si sa amenajeze celula doi acolo unde s-a stabilit initial, deasupra celei existente.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Ioan Tintean, care a discutat, miercuri, cu protestatarii, a ajuns la concluzia ca asa e cel mai bine: „Am încercat sa facem un schimb amiabil de teren cu Primaria Dumitra de zece hectare cu tot cu liziera care ar fi înconjurat cele 5,7 care s-ar fi defrisat, dar oamenii au spus ca nu vor sa renunte la padure.

Atunci am închis orice discutie definitiv si irevocabil. Mergem pe proiectul initial. Eu am vrut sa îi ajut, sa nu mai miroase. Ei au înteles politic lucrurile si atunci îi lasam în pace”. Potrivit vicepresedintelui CJ, daca localnicii ar fi acceptat, terenul de 12 hectare care este în proprietatea CJ mai sus de celula 1 ar fi fost împadurit si pus la dispozitia Primariei Dumitra. „Noi am fi defrisat 5,7 de padure cu celulele 2 si 3 si am fi plantat pe 12 hectare.

Ei nu au dorit. Atunci nu mai mergem înainte, nu mai solicitam nimic. Nu mai cerem nici Primariei Dumitra, nici Consiliului Local nimic si ramânem pe proiectul initial si am închis orice discutie. Noi am fost de buna credinta. Am vrut sa nu existe pericolul alunecarii ca sa influenteze cu miros si nu stiu ce.

Nu au vrut. Bun, nu vreti - Asta e. Mergem pe proiectul initial pentru care exista aviz. Predam amplasamentul Vitaliei si la anul închidem celula unu si gata”, a spus vicepresedintele Consiliului Judetean, Ioan Tintean. Miercuri, zeci de localnici au protestat în fata Primariei Dumitra, cerând sa nu fie taiata padurea.

(CRISTIANA SABAU)