-

78,23% dintre profesorii participanţi la examenul scris de definitivare în învăţământ au promovat.

În cifre, sunt 151 de candidaţi care au fost declaraţi înainte de contestaţii. Ei au obţinut medii între 8 şi 10. La proba scrisă din această sesiune au fost prezenţi 193 de candidaţi. Dintre aceştia, 99 au obţinut note situate pe segmentul 8 - 10. 4 dintre candidaţi au fost notaţi cu 10, iar 15 candidaţi au primit note între 9,50 şi 9.99. De asemenea, 83 de candidaţi au avut note între 5 şi 7,99. Cu note sub 5 au încheiat proba 11 candidaţi.
Cei patru dascăli care au obţinut nota 10 la proba scrisă sunt: Bélfenyéri Tamás-János, profesor de istorie la Şcoala Gimnazială „Kazinczy Ferenc” din Şimian, Ramona Nicoleta Ille, educatoare la grădiniţa din Hidişelu de Sus, Daliana Magulean, educatoare la grădiniţa arondată Şcolii Gimnaziale „Ioan Slavici” Oradea, şi Rebeca Ursuţ, educatoare la grădiniţa din Sântandrei.
Din cei patru, trei au media finală 10. Aceasta pentru că au luat note maxime şi la inspecţiile la clasă, obligatorii pentru definitivarea în învăţământ. Cei nemulţumiţi de rezultate, mai pot depune contestaţii şi joi, 22 iulie 2021.
Rezultatele finale vor fi publicate în centrele de examen şi pe definitivat.edu.ro, în data de 28 iulie.
Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, un cadru didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

RADOR
Foto: Pixabay