-

Pregătire şcolară la diferite discipline, ateliere de creaţie, chiar şi cluburi vocaţionale. Seniori alături de copii!

Sunt câteva dintre activităţile pe care le vor oferi, voluntar, 16 seniori pentru câteva zeci de copii ce provin din medii sărace din Braşov.
Proiectul, în fapt, a pornit, în ţară, încă din 2019, cu susţinerea Fundaţiei Regale Margareta a României şi a unui partener privat. În acest an şcolar, proiectul a fost extins şi pentru zona Transilvaniei. De aici sunt incluse 2 centre braşovene. Unul este Centrul de zi "žDiaconia"ť, al Fundaţiei Diaconia Ajutor Internaţional. Al doilea este Centrul Educaţional "Aici pentru tine", al Asociaţiei Aici pentru tine. La acest al doilea centru vor fi incluşi în proiect 30 de copii, de care se vor ocupa 8 seniori, începând chiar de săptămâna viitoare.
"Este o idee fantastică - de a uni aceste două generaţii. Copii aflaţi în risc de excluziune socială vor participa la activităţi susţinute în mod voluntar de seniori. Se urmăreşte prevenirea abandonului şcolar şi dezvoltarea celor două generaţii", a spus reprezentantul Asociaţiei Aici pentru Tine, Adina Gal.
Nevoie este de un asemenea proiect, subliniază Adina Gal.
"Încercăm să combatem izolarea socială a vârstnicilor şi să creăm oportunităţi de îmbătrânire activă, iar copiii defavorizaţi îşi lărgesc cunoştintele, cresc emoţional, se dezvoltă armonios prin diversitatea activităţilor la care iau parte. În pandemie există şi posibilitatea de a avea aceste activităţi atât online, cât şi hibrid, iar bătrânii care nu pot participa pot să facă aceste sesiuni şi online, dar din experienţa noastră de ani de zile să ştiţi că tot ce este fizic valorează pentru aceşti copii. Online-ul nu este un sistem care să funcţioneze în cazul lor", a adăugat Adina Gal.
Pe lângă cele din Braşov, Centre Generaţii în Transilvania mai sunt în Alba, Bistriţa, Mureş, Timiş, Satu Mare. În total, în zona Transilvaniei, sunt cuprinşi în aceste centre 350 de copii şi 80 de seniori voluntari.
Cei care vor să se implice, pot afla mai multe detalii apelând numărul 0800-460-001 - Telefonul Vârstnicului, linie gratuită şi confidenţială pentru vârstnicii din România. 

RADOR
Foto: Pixabay