-

Animal Society şi Primăria Municipiului Constanţa lansează Maratonul Responsabilităţii, în ceea ce privește animalele de companie.

Constănţenii sunt invitaţi pe 13 şi 14 iulie cu animalul de companie la sterilizat pentru a pune Constanţa pe harta oraşelor model. În perioada 13-14 iulie 2021, Animal Society, cu sprijinul Four Paws International şi al Primăriei Municipiului Constanţa, organizează Maratonul Responsabilităţii - două zile în care toate părţile implicate se vor strădui să se înregistreze un nou record în ceea ce priveşte sterilizarea gratuită a animalelor de rasă comună din Constanţa.
"Pentru că s-a evidenţiat o cerere destul de mare pe parcursul campaniilor de sterilizare gratuită pe care le-am desfăşurat până acum în oraş, ne-am gândit să venim în întâmpinarea societăţii civile şi să organizăm acest maraton al responsabilităţii - două zile, 200 de animale sterilizate. Animal Society va suplimenta echipa de medici şi va extinde programul de lucru, astfel încât să reuşim să sterillizăm cât mai multe animale de rasă comună. Îi invităm pe toţi constănţenii să fie responsabili şi implicaţi, să profite de aceste două zile şi să ne ajute să înregistrăm un nou record, punând astfel oraşul lor pe harta oraşelor ce vor reprezenta un model de urmat pentru alţiiś, a declarat preşedintele Animal Society, Anca Tomescu. Sterilizarea rămâne soluţia umană şi cea mai eficientă în ceea ce priveşte gestionarea înmulţirii necontrolate a animalelor de rasă comună şi a suferinţei pe care acestea o îndură trăind pe străzi. În plus, sterilizarea este obligatorie prin lege, nerespectarea acestei legi conducând la amenzi cu sume cuprinse între 5.000 şi 10.000 de Lei. "Maratonul Responsabilităţii" face parte din proiectul "Efort Comun pentru un viitor mai bun"ś, iniţiat de Animal Society şi Primăria Municipiului Constanţa, proiect ce presupune desfăşurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună, precum şi derularea mai multor programe de informare adresate locuitorilor oraşului. Proiectul, sprijinit de Primăria Municipiului Constanţa, are ca obiectiv implicarea societăţii civile în stabilirea şi implementarea unui plan de măsuri uman, eficient, durabil pentru gestionarea animalelor de rasă comună. Maratonul Responsabilităţii se va desfăşura la sediul Adăpostului pentru animale fără stăpân Constanţa, strada Vârful cu Dor nr. 5. Cei interesaţi sunt rugaţi să înregistreze din timp o programare la numărul de telefon 0754 208 630.