De ce ar trebui să evitați să oferiți dulciuri copiilor
Dulciurile sunt seducătoare. Colorate, cu forme atrăgătoare și cu o varietate de gusturi, ele îi atrag pe cei mici și pe cei mari deopotrivă. Dar atenție: dulciurile nu sunt recomandate ca parte a dietei unui copil. Iată care sunt secretele dulciurilor.
Articol de Simona Lazăr, 17 Iunie 2024, 23:24
Pericolele dulciurilor pentru copii
Fie că sunt oferite ca recompensă, fie că sunt disponibile gratuit pe tot parcursul zilei, dulciurile nu sunt lipsite de pericole pentru copii: - Dulciurile sunt în esență zahăr, care crește riscul apariției cariilor dentare. Pentru a evita cariile dentare, trebuie să vă spălați pe dinți după fiecare bomboană pe care o mâncați, ceea ce este imposibil atunci când sunteți în oraș - Unele bomboane sunt acoperite cu o pudră acidă. Această aciditate va ataca smalțul dinților și va favoriza apariția cariilor, dar poate duce și la arsuri intestinale și reflux gastric - Cantitățile mari de dulciuri vor provoca variații semnificative ale nivelului de zahăr din sânge. Hiperglicemia atunci când se consumă dulciuri va determina organismul să secrete insulină, ducând la hipoglicemie. În cazul unui consum foarte mare de dulciuri, acest zahăr poate duce la diabet de tip 2 - În cele din urmă, riscul de a se sufoca cu o bomboană tare (risc de rută falsă) este principala cauză de sufocare la copii. Înainte de vârsta de 5 sau 6 ani, copiilor nu ar trebui să li se dea dulciuri.
O alimentație sănătoasă pentru copii
De dragul sănătății unui copil, este recomandabil să se evite excesul de dulciuri și, prin urmare, dulciurile. Dar asta nu înseamnă să-i privați de tot. Jeleurile de fructe fără acoperire cu zahăr, coloranți sau conservanți sunt dulciuri bune. Acestea trebuie consumate cu moderație (de 1 sau 2 ori pe săptămână) și după masă.