-

Pistol din seria "Star Wars", vândut la licitație cu peste 500.000 de dolari

Pistolul-laser al lui Han Solo, care a apărut în filmul "Întoarcerea lui Jedi", a fost vândut pentru o sumă mai mare decât cea estimată de experți.

Obiectul a fost adjudecat la preţul de 550.000 de dolari, valoarea maximă estimată fiind între 300.000 si 500.000 de dolari.

Filmul în care a apărut această armă datează din 1983. De atunci, directorul artistic al filmului, James Schoppe, a păstrat-o cu grijă.

După mai bine de 30 de ani, el a decis să renunţe la mai multe obiecte folosite în seria "Războiul Stelelor". Acesta este motivul pentru care arma cu laser a lui Han Solo a ajuns luna trecută în magazinul casei Julien din New York.

James Schoppe s-a despărţit de circa patruzeci de obiecte legate de această saga. Directorul casei de licitații vorbeste despre un topor Ewok si despre planurile pentru nava Jabba Hutt.

Cele două obiecte au fost vândute, de asemenea, pentru suma de 11.250 de dolari si, respectiv, 90.624 dolari.

Sumele sunt mult mai mici decât cele cheltuite pe arma folosită de cel care l-a interpretat pe Han Solo, Harrison Ford, dar nu reprezintă un record pentru obiectele de colecție "Star Wars" scoase la licitaţie.

În 2017 deja, un R2D2 autentic si apărut în mai multe filme ale seriei a fost vândut pentru 2,76 milioane de dolari.

Sursa: rador

Articole înrudite