-

Pisicile au devenit stresate de când stăpânii lucrează de acasă

Subiectul este aprofundat de cotidianul „Times”, care a ajuns la concluzia că telemunca, o realitate a vieţii noastre de când ne-am intersectat cu virusul Covid, a dat peste cap rutina solitară a felinelor.

Spre deosebire de câini, care au beneficiat de prezența prietenilor lor umani, pisicile, mult mai independente, ar fi renunţat cu plăcere la ea.

„Modificările aduse rutinei unei pisici au întotdeauna potențialul de a provoca stres, deoarece sunt creaturi cu multe tabieturi. În plus, odată cu transferul biroului acasă, locurile „sigure” sau „liniștite” în care o pisică s-ar fi putut cuibări acasă, ar fi putut fi regândite”, spune Cats Protection, o organizație caritabilă dedicată salvării şi reintegrării pisicilor, precum și educării oamenilor în scopul bunăstării felinelor.

Asistenta veterinară Debbie James, de la Vet’s Klinic din Swindon, spune că acum, pisicile se confruntă cu mai multe afecțiuni legate de stres, probleme care nu erau la fel de frecvente înainte de lockdown, cum ar fi, de exemplu, blocarea vezicii la motani și cistita, care au devenit mai frecvente în ultimele 18 luni.

Specialiştii ne sfătuiesc să creăm ascunzișuri pentru ca pisicile să-și îndulcească starea de spirit și să punem mâncarea, apa și litiera în zone liniștite, scrie Rador.

Foto: pixabay

Articole înrudite