-

Facebook oferă pentru prima dată o estimare a nivelului de hărţuire pe platformă

Facebook a dezvăluit, pentru prima dată în istoria sa, frecvenţa apariţiei hărţuirii şi „bullying”-ului pe platforma sa, anunţând că acest tip de conţinut a apărut de 14-15 ori la fiecare 10.000 de vizualizări pe site, în al treilea trimestru al anului 2021.

Compania, care şi-a schimbat recent numele în Meta, a comunicat că acest tip de acţiune apare de 5-6 ori la 10.000 de vizualizări pe Instagram.

Compania, aflată de mult timp sub observaţie pentru modul în care gestionează abuzurile, a ajuns în centrul atenţiei după ce o fostă angajată, Frances Haugen, a făcut publice documente interne, printre care se numără şi cercetări şi discuţii privind efectele aplicaţiei Instagram asupra sănătăţii mintale a adolescenţilor şi despre eventualele disensiuni cauzate de platformele Facebook.

Haugen a afirmat că documentele indică faptul că firma alege profiturile financiare în detrimentul siguranţei utilizatorilor. Facebook a contrazis această caracterizare, afirmând că documentele au fost folosite pentru a crea o „imagine falsă”.

Facebook a susţinut că numerele legate de hărţuire şi „bullying” se referă la situaţiile în care compania nu a avut nevoie de informaţii supliementare, cum ar fi un raport din partea utilizatorului, pentru a decide dacă respectivul conţinut încalcă regulile.

Compania a afirmat că dintre cele 9,2 milioane de conţinuturi pe care compania le-a eliminat de pe Facebook pentru încălcarea regulilor, 59,4% au fost descoperite proactiv, informeaza Rador.

Foto: pixabay

Articole înrudite

  • Facebook – oportunitate sau capcană?

    În România sunt 9.600.000 de utilizatori Facebook, ceea ce înseamnă că cel puţin din jumătate din populaţia ţării are cont la această platformă şi atunci încă nu am vorbit despre Twitter sau Instagram.

  • Noi prevederi ale Legii egalităţii de şanse

    Hărţuirea sexuală şi cea psihologică, atât în public, cât şi în privat au devenit infracţiuni odată cu adoptarea în Camera Deputaţilor a unei propuneri legislative în acest sens.