Ascultă Radio Antena Satelor Live

Aparatele auditive: tehnologia care vă „ascultă” surditatea  

Repeți în mod regulat pe cei din jur care par să șoptească, luptându-te să urmărești o conversație? Ești criticat că vorbești prea tare sau că ridici sunetul de pe televizorul tău dincolo de suportabilitate?

Aparatele auditive: tehnologia care vă „ascultă” surditatea   

30 Mai 2021, 14:33

Acesta este, fără îndoială, primul semn al pierderii auzului sau al pierderii auzului care afectează mai mult de 10% dintre europeni.
Unul din 10 europeni suferă de pierderea auzului. Cu toate acestea, creșterea vârstei care cauzează presbycusis (datorită degenerării celulelor senzoriale) nu este singurul factor care explică pierderea auzului, ușoară până la moderată sau chiar surditate severă până la profundă. Auzul prost poate rezulta din anomalii congenitale contractate în timpul formării fătului sau nașterii (infecția mamei, lipsa de oxigen la naștere, medicamente nedorite sau icter), dar și din cauzele dobândite (boli infecțioase, infecții ale urechii, leziuni ale capului sau traume, expunere prelungită la niveluri sonore puternice, potențial diabet). În cele din urmă, poate fi mai simplu obstrucția canalului urechii de către un dop de ceară sau un corp străin care necesită curățare profesională.
O examinare și un test auditiv la un ORL pot determina cauzele, vă pot verifica nivelul de auz și puteți lua în considerare utilizarea unui aparat auditiv prescris de acesta sau, în cazuri mai severe, a implanturilor cohleare.

De ce să prioritizăm detectarea timpurie?

După cum subliniază sociologul francez Dominique Wolton, „în comunicare, cel mai complicat nu este nici mesajul și nici tehnica, ci receptorul”. De calitatea sa depind relațiile sale cu ceilalți, cu lumea în care evoluăm. Cu toate acestea, orice degradare (sau lipsă) a auzului afectează percepția mesajelor și accelerează degradarea facultăților cognitive. Nu toată lumea are norocul de a avea un ton perfect, care vă permite să identificați, să vizualizați și să vă amintiți toate sunetele! Efectuarea testelor auditive vă permite să găsiți soluția adecvată pentru a stabili sau restabili un sistem de comunicare necesar pentru a înțelege și a trăi fiecare etapă a vieții în deplină conștientizare.
Acest lucru este cu atât mai esențial pentru dezvoltarea copiilor în faza completă de învățare a limbii pentru care există, în funcție de vârstă și tipul de surditate (transmitere sau percepție), ajutoare adecvate.

Noi percepții și perspective

Inovatoare și ergonomice, noua generație de proteze răspunde nevoilor de confort și performanță. Conectate prin intermediul unui smartphone, reglabile de la distanță pentru a se adapta la mediul înconjurător, discrete sau de design, ele joacă minunat căptușelile urechilor noastre.
Testele simple efectuate de un profesionist cu experiență în audiență într-un centru specializat precum VivaSon, vă permit să definiți echipamentul ideal corespunzător așteptărilor dumneavoastră. Un tehnician sanitar calificat, acesta din urmă se va baza pe informațiile din evaluările ORL efectuate pentru a face cele mai precise setări privind aparatele auditive, pe care le va sfătui pe baza informațiilor personale pe care i le oferiți cu încredere.
Lector, muzician, șef de echipă, antrenor, student ... va alege echipamente de înaltă performanță pe care cunoștințele lor tehnologice le vor permite o manipulare ușoară. Iubitor de muzică pensionar, voluntar într-o asociație, bunici devotați și atenți ... vor recâștiga impulsul și motivația prin reînnoirea contactelor de calitate datorită dispozitivelor confortabile, ușor de utilizat și de ce să nu ai un centru de ajutor la distanță foarte util în această perioadă pandotică pivotă.

Informarea: un prim pas decisiv

Ajutorul celor dragi și sfatul relațiilor de îngrijire sunt adesea decisive pentru a trece prin ușa unui profesionist în aparatul auditiv. De ce să nu vă răsfățați cu un univers cu jumătate de inimă, unde percepția căptușită a unei lumi (care nu mai este udată) se izolează zi de zi? Fără îndoială, deoarece lipsa de înțelegere ne face să fim jucători pasivi și vulnerabili.

Concret, cum să faci primul pas? În primul rând, un control ORL vă permite să identificați gradul de surditate calculat în decibeli (în fiecare ureche), ușor de la 20 la 39 pierderea auzului (30 cauzând cererea de repetare către interlocutor), în medie de la 40 la 69 (Vorbește mai tare !), Sever de la 70 la 89 și profund de la 90. Dacă simte că un aparat auditiv vă poate fi de mare ajutor, vă va scrie o rețetă și vă va îndruma către un centru specializat unde, prin programare, unele dintre ele gratuit, puteți încerca diferite modele personalizate.

Mărci care concurează în ingeniozitate pentru a restabili calitatea ascultării și a vieții

Echipate cu senzori acustici, o memorie impresionantă și un serviciu de tele-audiologie pentru o experiență senzorială unică, protezele Signia Xperience înregistrează 120 de scenarii acustice adaptabile în timp real. Tehnologia lor OVP face posibilă și corectarea sunetului propriei voci.
ResoundOne oferă un sistem ultra-focus pentru a vă concentra asupra vorbirii vorbitorului; reproducerea naturală a muzicii; un selector de programe sau un buton de control prin intermediul unei aplicații și adaptare la mediul automat. Datorită modulului M & Rie, microfonul plasat în ureche permite ascultarea adaptată morfologiei sale.
Intuitiv cu analiza în timp real la StarkeyLivio Edge AI, protezele reîncărcabile bluetooth sau anti-feedback Litihum-ion au funcții noi: transcriere audio-text, traducere de limbi străine, detector de cădere etc.
În cele din urmă, fără efecte acustice metalice, dispozitivele Widex Moment și tehnologiile lor ZeroDelay ™ (redare redusă a sunetului cu întârziere) și Sound Sense Learn ™ (adaptarea semnalului la preferințe) garantează o calitate excepțională a sunetului.

Monitorizare și întreținere: pași care nu trebuie neglijați

Stabilirea unei relații de încredere cu profesionistul dvs. în audiență, un adevărat aliat al unei vieți mai bune, nu numai că garantează suport de calitate pentru monitorizarea audiometrică (sau alte teste de control), servicii post-vânzare dacă dispozitivul dvs. este defect și, eventual, întreținere. aparatul supus cerului și umidității. Curățarea trebuie efectuată cu regularitate folosind spray-uri, șervețele adecvate sau folosind o stație de curățare și uscare de tipul Audioline Perfect Clean, dar controlul unui specialist experimentat face posibilă învățarea și nu neglijează gesturile bune.

Purtătorii lentilelor de contact care corectează vederea zilnic vor adopta rapid această disciplină, familiarizați cu practica menținerii antimicrobiene a corecțiilor oculare.

O problemă socială care necesită conștientizare colectivă

Din februarie 2020, Institutul de Auditie, atașat Institutului Pasteur, și-a deschis porțile datorită sprijinului financiar de la Fondation pour l'Audition. Site-ul acestui centru de cercetare care lucrează pentru a face surditatea să nu mai fie o fatalitate oferă sfaturi de prevenire, raportează despre progresul cercetării fundamentale care implică toate părțile interesate de auz și vă oferă un test descărcabil simplu.pe smartphone-uri și tablete sub Android și IOS.
Dacă nu înlocuiește o întâlnire cu un profesionist din domeniul sănătății, aplicația sa Höra vă permite să evaluați capitalul auditiv într-un context de zgomot în 3 minute și să luați măsurile necesare.

Rămâneți conectat la restul lumii

Un factor de izolare socială, surditatea poate fi într-adevăr corectat prin intermediul acestor dispozitive pe care doar 17% din populație le folosește. Problema costurilor? Nu numai că un număr de proteze de clasa I (unele clase II) sunt incluse în schema de rambursare „100% sănătate, rămâne la 0”, dar gamele lor sunt suficient de largi, de la cele mai economice la cele mai sofisticate tehnologic, pentru a vă satisface auzul are nevoie.

Înțelegere de natură estetică? Mai discrete sau mai elegante decât căștile fără fir sau căștile purtate în mod constant de copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 40 de ani, nimeni nu acordă mai multă atenție contururilor urechilor BTE, a urechii sau a altor căști fără fir! Mai bine, ești „reconectat”!

Spre deosebire de alte regiuni ale lumii private de aceste mijloace de detectare și în special de soluții auditive pentru a depăși aceste probleme invalidante, suntem norocoși să avem abilități umane locale și echipamente tehnologice dezvoltate în special pentru a face față unei ciume care nu va înceta. statistici și creșterea poluării fonice. Deci, ce așteptăm să auzim la vie en rose? Închiderea auzului va fi acum doar o chestiune personală și selectivă!

Foto: Pixabay

Festivităţile de Ziua Sfântului Patrick,'cea mai mare petrecere din lume'
Mozaic 17 Martie 2024, 10:29

Festivităţile de Ziua Sfântului Patrick,'cea mai mare petrecere din lume'

Un public numeros este aşteptat duminică să inunde străzile din oraşele Irlandei şi din întreaga lume pentru a urmări...

Festivităţile de Ziua Sfântului Patrick,'cea mai mare petrecere din lume'
Lege de descurajare a cumpărării hainelor din categoria "fast-fashion", adoptată în Parlamentul Franţei
Mozaic 15 Martie 2024, 09:58

Lege de descurajare a cumpărării hainelor din categoria "fast-fashion", adoptată în Parlamentul Franţei

Camera inferioară a Parlamentului Franţei a adoptat o lege menită să scadă apetitul cetăţenilor de a cumpăra haine din...

Lege de descurajare a cumpărării hainelor din categoria "fast-fashion", adoptată în Parlamentul Franţei
O viață în lupta cu boala. Povestea omului care a trăit într-un 'plămân de fier' până la vârsta de 78 de ani
Mozaic 13 Martie 2024, 19:32

O viață în lupta cu boala. Povestea omului care a trăit într-un 'plămân de fier' până la vârsta de 78 de ani

Poliomielita, o boală virală care poate provoca paralizie permanentă, a fost o amenințare majoră pentru sănătatea globală...

O viață în lupta cu boala. Povestea omului care a trăit într-un 'plămân de fier' până la vârsta de 78 de ani
Inovație în alimentație. Universitatea 'Dunărea de Jos' brevetează pâinea cu gust și proprietăți de carne
Mozaic 12 Martie 2024, 16:29

Inovație în alimentație. Universitatea 'Dunărea de Jos' brevetează pâinea cu gust și proprietăți de carne

Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) a acordat Universităţii 'Dunărea de Jos' din Galaţi brevet de invenţie pentru...

Inovație în alimentație. Universitatea 'Dunărea de Jos' brevetează pâinea cu gust și proprietăți de carne
Echipaj în visare - Pilot și copilot suspendați după ce au adormit concomitent în timpul unui zbor
Mozaic 11 Martie 2024, 15:55

Echipaj în visare - Pilot și copilot suspendați după ce au adormit concomitent în timpul unui zbor

Compania indoneziană Batik Air a suspendat doi piloţi care au adormit în timpul unui zbor pe o rută internă, în luna...

Echipaj în visare - Pilot și copilot suspendați după ce au adormit concomitent în timpul unui zbor
Porci modificaţi genetic, pentru a răspunde la penuria de donatori de organe
Mozaic 13 Februarie 2024, 15:46

Porci modificaţi genetic, pentru a răspunde la penuria de donatori de organe

Oamenii de ştiinţă de la compania PorMedTecTokyo aparţinând Universităţii Meiji din Tokyo au creat pentru prima dată în...

Porci modificaţi genetic, pentru a răspunde la penuria de donatori de organe
Un ou din antichitate, descoperit în Anglia, conţine încă lichid
Mozaic 13 Februarie 2024, 10:23

Un ou din antichitate, descoperit în Anglia, conţine încă lichid

Un ou din perioada romană, descoperit cu câţiva ani în urmă în oraşul Aylesbury din centrul Angliei, conţinea încă lichid,...

Un ou din antichitate, descoperit în Anglia, conţine încă lichid
Radioul şi Turnul Eiffel
Mozaic 08 Februarie 2024, 10:02

Radioul şi Turnul Eiffel

Radioul şi Turnul Eiffel

Radioul şi Turnul Eiffel