-

Mască tridimensională pentru expresiile feţei

În curând, oamenii vor putea alege ce expresii să afişeze pe feţe, pentru a nu-şi trăda sentimentele. Un artist japonez a descoperit o modalitate de a proiecta expresii pe chipurile oamenilor, creând astfel măşti faciale tridimensionale.

Programul de proiectare a expresiilor tridimensionale a fost lansat la Tokyo, în faţa unui grup select de spectatori, printre care artişti şi experţi în domeniul tehnologiilor.

Creatorii spun că s-au inspirat din frumuseţea tradiţiilor nipone, desenele animate manga şi din tehnologiile japoneze. "Ne-am întrebat cum ar fi dacă am utiliza faţa în calitate de pânză pentru expresii digitale şi aşa am început acest proiect. Cineva care a văzut anterior un filmuleţ video despre munca noastră a scris că s-a simţit mândru că este japonez. Cuvintele lui ne-au emoţionat şi am simţit că ideea muncii noastre a fost înţeleasă", a declarat artistul Nobumichi Asai.

Participanţii la demonstraţie au rămas plăcut surprinşi de noua creaţie. "Am rămas surprinsă pentru că am văzut viitorul pe care mi-l imaginam când eram mică transformat acum în realitate". Echipa, condusă de către Nobumichi Asai, încearcă acum să treacă la un noul nivel şi să proiecteze imagini pe întreg corpul uman.