Porcul Mangaliţa sau porcul somon, oportunitate pentru crescători
Cu un procent de acizi graşi nesaturaţi ce ajunge la 70%, procent similar cu cel întâlnit în uleiul de măsline sau somon, carnea de porc Mangaliţa redevine în topul preferinţelor românilor.
17 Decembrie 2015, 05:56
Aceştia dau până la 50 de lei pe kilogram pentru a fi siguri că mănâncă cea mai bună carne. Fermierii profită de trend, investesc în efectiv, dar şi în capacităţi de procesare.
Mangaliţa, o rasă creată în urmă cu aproximativ 200 de ani, în zona Aradului, din încrucişarea dintre mai multe rase de porci cu mistreţi, redevine de interes atât printre fermieri cât şi printre consumatori.
Anul acesta, de Crăciun, tot mai mulţi români sunt dispuşi să plătească dublu pentru un kilogram de carne despre care se spune că este dintre cele mai sănătoase.
Pentru că vorbim despre o rasă rudimentară, crescută cu aproape orice (nutreţ, grâu, porumb, orz, dovleac etc.) în spaţii semideschise şi calităţile produsului sunt deosebite: conţine o cantitate ridicată de acizi graşi omega-3 şi antioxidanţi naturali.