Ascultă Radio Antena Satelor Live

20 de aleși locali, în incompatibilitate sau conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate şi conflict de interese de natură administrativă în cazul a 20 foşti şi actuali aleşi locali.

09 Iulie 2018, 09:38

Potrivit unui comunicat al ANI, Florin Ioan Porge, primarul oraşului Vaşcău, judeţul Bihor, s-a aflat în conflict de interese administrativ, deoarece a emis o dispoziţie privind numirea soţiei sale în funcţia de manager, în cadrul unui proiect implementat de Primăria Vaşcău. În baza acestei dispoziţii, soţia primarului a încasat venituri de 15.859 lei.Aurel Popescu, viceprimar al municipiului Târgu Jiu, judeţul Gorj, a fost declarat de ANI în stare de incompatibilitate, deoarece a deţinut şi a exercitat simultan, în perioada 7 noiembrie 2012 - 28 septembrie 2015, funcţia de viceprimar şi pe cea de membru în consiliile de administraţie a patru unităţi şcolare de pe raza municipiului Târgu Jiu.
Conform ANI, Cristin Magheru, primarul comunei Cîrţa, judeţul Sibiu, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 26 iunie 2012 - 15 iunie 2018, întrucât a exercitat funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică.
Mirco Ilie Lechici, primarul comunei Răcăşdia, judeţ Caraş Severin, s-a aflat în incompatibilitate începând cu anul 2012, deoarece exercită simultan cu funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică.
Nicuşor Coandă, primarul comunei Coşoveni, judeţul Dolj, a fost declarat de ANI în incompatibilitate, deoarece a exercitat simultan, în perioada 6 august 2012 - 19 aprilie 2013, funcţia de primar şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Coşoveni.
Marcel Corîci, primarul comunei Greceşti, judeţul Dolj, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 3 septembrie 2012 - 12 februarie 2013, întrucât a exercitat simultan funcţia de primar şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Greceşti.Iliuţă Ţîrcomnicu, viceprimar al comunei Pieleşti, judeţul Dolj, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 25 iunie 2012, deoarece desfăşoară activităţi remunerate în calitate de asistent în brokeraj în cadrul SC Maxygo Broker De Asigurare SRL. Totodată, în perioada 12 septembrie 2012 - 23 aprilie 2013, el a exercitat simultan funcţia de viceprimar şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Pieleşti.
Adrian Bratu, viceprimar al comunei Mîrzăneşti, judeţul Teleorman, se află în incompatibilitate începând cu anul 2012, deoarece deţine calitatea de comerciant persoană fizică.
Cornel Ioan Negariu, fost viceprimar al comunei Fîrliug, judeţul Caraş Severin, s-a aflat în stare de incompatibilitate, deoarece, în perioada exercitării mandatului de viceprimar (2012 - 2016), a deţinut şi calitatea de comerciant persoană fizică.
Constantina Buşică, fost viceprimar al comunei Bîrca, judeţul Dolj, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 aprilie - 4 noiembrie 2015, întrucât a deţinut şi funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Teoretic "Adrian Păunescu" Bîrca. De asemenea, el a deţinut şi calitatea de administrator în cadrul SC Maritimcor SRL.
În plus, Constantina Buşică a desfăşurat activităţi remunerate în baza unui contract individual de muncă încheiat cu SC Antonio&Diana SRL, realizând venituri în perioada 29 aprilie 2015 - 3 iunie 2015.
Florin Eugen Cîrligea, consilier în Consiliul Judeţean Brăila, s-a aflat în incompatibilitate, deoarece SC Comision Trade SRL, societate comercială în cadrul căreia deţine calitatea de asociat unic, a încheiat 15 contracte comerciale de prestări de servicii cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Brăila.
Iulian Miliţă, fost viceprimar şi actual consilier local în comuna Dragoş Vodă, judeţul Călăraşi, s-a aflat în incompatibilitate, deoarece a exercitat atât funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale nr. 1 Dragoş Vodă, cât şi calitatea de comerciant persoană fizică.
Adrian Cosmin Groza, consilier local în comuna Hălmagiu, judeţul Arad, s-a aflat în stare de incompatibilitate, deoarece, în perioada exercitării mandatului de consilier local (2012 - 2016), societatea comercială Ocolul Silvic Codrii Iancului SRL, în cadrul căreia el deţine funcţia de şef ocol şi administrator, a încheiat un contract de prestări servicii silvice cu Primăria Halmagiu, în baza căruia societatea a încasat suma de 24.288 lei.
Alexe Muntean, consilier local în comuna Zăvoi, judeţul Caraş-Severin, s-a aflat în conflict de interese administrativ, deoarece a luat parte la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a CL Zăvoi, deşi avea un interes personal patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local.
Gheorghe Drăghici, consilier local în comuna Dascălu, judeţul Ilfov, a fost declarat de ANI în stare de incompatibilitate, deoarece societatea Toma Pest Impex SRL, unde Gheorghe Drăghici şi tatăl său deţin calitatea de asociat şi funcţia de administrator, a încheiat cu Primăria Dascălu trei contracte comerciale de prestări de servicii.
Neculai Gavrilă, consilier local în comuna Boldu, judeţul Buzău, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 27 iunie 2012 - 31 iulie 2017, întrucât a exercitat şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al primarului comunei Boldu.
Constantin Sergiu Costea, consilier local în oraşul Buftea, judeţul Ilfov, a fost declarat de ANI în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada deţinerii mandatului de consilier local (2016 - 2020), SC Valahia Electronic Impex SRL, societate în cadrul căreia tatăl consilierului deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, a încheiat un contract de furnizare cu Primăria oraşului Buftea, în valoare de 57.600 lei.
Iulian Ilieş, fost consilier local în comuna Icuşeşti, judeţul Neamţ, s-a aflat în incompatibilitate, deoarece SC Aliada Grup SRL, societate în cadrul căreia soţia sa deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, a încheiat cu şcoala Gimnazială Băluşeşti (instituţie subordonată Consiliului Local al comunei Icuşeşti) un contract comercial în valoare de 3.600 lei şi achiziţii directe în valoare totală de 8.670 lei.
Leonida Cati Sever, fost consilier local în comuna Perieţi, judeţul Ialomiţa, s-a aflat în conflict de interese administrativ, deoarece, în data de 27 noiembrie 2013, a participat la deliberarea şi adoptarea unui hotărâri a CL Perieţi privind atribuirea în folosinţă gratuită a unui teren aparţinând domeniului privat al comunei către Fundaţia "Memoria unei Deportări - Fundata 18-19 Iunie 1951", în cadrul ea este membru fondator şi membru în Consiliul de Administraţie.
Viorel Moise, fost consilier local în comuna Valea Doftanei, judeţul Prahova, s-a aflat în conflict de interese administrativ, deoarece a participat la deliberarea şi adoptarea unii hotărâri a CL Valea Doftanei, care a stat la baza încheierii unui contract de închiriere între Primăria Valea Doftanei şi Asociaţia Crescătorilor de Animale - Teşila - Valea Doftanei.
ANI susţine că Viorel Moise avea un interes personal de natură patrimonială, întrucât soţia sa, în calitate de crescător de animale şi membru al Asociaţiei, a obţinut venituri din folosirea şi exploatarea păşunilor aflate în domeniul privat al comunei Valea Doftanei, respectiv din creşterea şi vânzarea animalelor. AGERPRES/(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: agerpres.ro
Sursa foto:ziardebistrita .ro

Consumul de energizante va fi interzis minorilor. Amenzile pot ajunge la 30.000 de lei
Știri naționale 20 Februarie 2024, 17:20

Consumul de energizante va fi interzis minorilor. Amenzile pot ajunge la 30.000 de lei

Proiectul de lege pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului de băuturi energizante de către populaţie, prin care...

Consumul de energizante va fi interzis minorilor. Amenzile pot ajunge la 30.000 de lei
Judeţul Sălaj are cea mai mare rată a mortalităţii infantile din România
Știri naționale 13 Februarie 2024, 16:19

Judeţul Sălaj are cea mai mare rată a mortalităţii infantile din România

Rata mortalităţii infantile a urcat din nou la 5,7 la mia de copii născuţi vii, faţă de 5,2 anul anterior, în condiţiile în...

Judeţul Sălaj are cea mai mare rată a mortalităţii infantile din România
Premierul Marcel Ciolacu: Satul românesc trebuie conservat, salvat şi dezvoltat
Știri naționale 13 Februarie 2024, 15:38

Premierul Marcel Ciolacu: Satul românesc trebuie conservat, salvat şi dezvoltat

Satul românesc trebuie conservat, salvat şi dezvoltat, a declarat, marţi, primul ministru Marcel Ciolacu, care a subliniat că...

Premierul Marcel Ciolacu: Satul românesc trebuie conservat, salvat şi dezvoltat
Coaliţia de guvernare se reuneşte pentru a lua o decizie în privinţa comasării alegerilor din acest an
Știri naționale 12 Februarie 2024, 16:07

Coaliţia de guvernare se reuneşte pentru a lua o decizie în privinţa comasării alegerilor din acest an

Coaliţia de guvernare se reuneşte în această după amiază, la Guvern, ca să ia o decizie în privinţa comasării alegerilor din...

Coaliţia de guvernare se reuneşte pentru a lua o decizie în privinţa comasării alegerilor din acest an
Punctele de frontieră aeroportuare şi maritime din România, pregătite pentru Schengen
Știri naționale 12 Februarie 2024, 12:25

Punctele de frontieră aeroportuare şi maritime din România, pregătite pentru Schengen

Poliţia de Frontieră a luat toate măsurile necesare pentru pregătirea celor 17 puncte de frontieră aeroportuară şi cinci...

Punctele de frontieră aeroportuare şi maritime din România, pregătite pentru Schengen
Preşedintele CNAS: Suntem în epidemie de rujeolă, soluţia rămâne vaccinarea
Știri naționale 08 Februarie 2024, 12:47

Preşedintele CNAS: Suntem în epidemie de rujeolă, soluţia rămâne vaccinarea

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Valeria Herdea, a subliniat, joi, că prevenţia, în special cea prin...

Preşedintele CNAS: Suntem în epidemie de rujeolă, soluţia rămâne vaccinarea
Ciolacu, despre serviciul voluntar militar: Nu vine niciun pericol dinspre Rusia
Știri naționale 07 Februarie 2024, 16:27

Ciolacu, despre serviciul voluntar militar: Nu vine niciun pericol dinspre Rusia

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Mioveni, despre introducerea serviciului voluntar militar, că îl deranjează...

Ciolacu, despre serviciul voluntar militar: Nu vine niciun pericol dinspre Rusia
Militarii voluntari în termen vor efectua pregătire de până la patru luni
Știri naționale 07 Februarie 2024, 16:21

Militarii voluntari în termen vor efectua pregătire de până la patru luni

Proiectul de lege privind militarii voluntari în termen include pregătire de până la patru luni, costurile fiind acoperite de...

Militarii voluntari în termen vor efectua pregătire de până la patru luni