-

În municipiul Oneşti, judeţul Bacău, e în desfăşurare operaţiunea de stingere a unui incendiu care a cuprins un uscător de cereale, cu aproximativ 30 t seminţe de floarea-soarelui.

La faţa locului acţionează mai multe autospeciale de stins incendii, iar forţele de pompieri au fost suplimentate cu efective din zonă. Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu, ne-a declarat că pompierii de acolo nu s-au mai confruntat până acum cu acest tip de incendiu. El a vorbit despre posibilele cauze ale acestuia:
Andrei Grecu: Cauzele pot fi multiple la astfel de uscătoare de cereale, plecând de la exploatarea improprie, cu deficienţe, a uscătorului, până la neglijenţă în exploatare. Suntem în sezonul rece, instalaţiile de încălzire, atât pe parte de gospodării cetăţeneşti, cât şi la operatorii economici, sunt exploatate la maxim şi trebuie supravegheate.
Realizator: Este al doilea incendiu puternic la un depozit de cereale al unei companii din Oneşti, după cel din 12 octombrie, când a ars un uscător întreg, cu 70 de tone de cereale