-

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că există o perspectivă clară, din această vară, de imunizare a copiilor de 12-15 ani.

Imunizarea se va face cu ser de la compania Pfizer BioNTech. El a amintit că Pfizer BioNTech a depus toată documentaţia necesară la Agenţia Europeană a Medicamentului în vederea obţinerii autorizării administrării vaccinului anti-COVID pentru grupa de vârstă 12-15 ani.
''Ne aşteptăm ca, în următoarele zile, FDA (Food and Drug Administration - Agenţia Medicamentului din SUA) să acorde această autorizare şi foarte probabil că, în perioada lunii următoare, şi Agenţia Europeană a Medicamentului va elibera această autorizare, astfel încât avem o perspectivă cât se poate de clară ca, din această vară, să putem vaccina şi persoanele din grupa de vârstă 12-15 ani, care, evident, îşi doresc să se vaccineze prin acordul părinţilor'', a precizat şeful Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, CNCAV.

RADOR
Foto: Pixabay