SFATULPARINTILOR.RO - 5 sfaturi de prevenire a bolii Alzheimer
Există strategii de prevenire a bolii Alzheimer dovedite? Nu. Însă, studiile bazate pe populație sugerează că factorii asociați cu starea generală de sănătate bună, cum ar fi activitatea fizică regulată, o alimentație sănătoasă și păstrarea creierul activ, ajută la reducerea riscului de a dezvolta Alzheimer și alte tipuri de demență.
07 Martie 2017, 10:24
Boala Alzheimer este cea mai comună formă de demență și reprezintă aproximativ 60% din totalul cazurilor de demență.
În boala Alzheimer, celulele creierului încep să se deterioreze. Organismul încearcă să oprească acest proces prin producerea unei proteine numite amiloid.
Nu există nici o cauză cunoscută pentru boala Alzheimer, dar unii cercetători cred că o combinație de factori de risc genetici și de mediu declanșează un proces biologic anormal în creier.
Modificările degenerative care apar cu boala Alzheimer afectează zone ale creierului care controlează gândirea, memoria și limbajul.
Există o mare variabilitate individuală în ceea ce privește natura simptomelor experimentate. Tipurile de schimbări de comportament și durata simptomelor prezente sunt diferite pentru fiecare persoană. Simptomele bolii Alzheimer se dezvoltă de obicei destul de lent.
Intervalul de timp dintre debutul bolii și moartea poate varia de la cinci la 20 de ani. (PM)
Sfaturile de prevenire a bolii Alzheimer sunt mereu bine venite. Oricui i s-a întâmplat, măcar o dată, să uite unde şi-a pus cheile. Dar să uite numele celui mai bun prieten? Sau să uite că are o întâlnire importantă?
Lăsat să lâncezească creierul începe să-şi piardă ascuţimea după ce ai intrat în cea de-a doua parte a vieţii. Indiferent că ai un membru al familiei sau un prieten care suferă de Alzheimer, ai început să observi că memoria îţi joacă, uneori, feste sau, pur şi simplu, vrei să previi Alzheimerul în viitor, aşa că vrei să-ţi întăreşti creierul. Oamenii de ştiinţă au arătat nu doar că poţi încetini distrugerea creierului, ba chiar că poţi mări capacitatea acestuia indiferent de vârstă.
Iată planului Dr. Oz care te ajută să previi Alzheimer în doar 5 paşi simpli:
Suplimentele DHA te ajută să previi Alzheimerul
În cazul în care iei un singur supliment alimentar acesta ar trebui să fie DHA. DHA (acid docosahexaenoic) este unul dintre cei doi principali acizi graşi esenţiali din uleiul de peşte, cunoscuţi ca Omega-3 rezolve multe dintre problemele creierului. Un nivel scăzut al DHA este asociat cu o capacitate a creierului scăzută şi de aceea este atât de important să creşti doza de DHA (care poate veni din peşti precum somonul).
Suplimentul de DHA reduce inflamaţia, combate dezvoltarea plăgii asociate cu boala Alzheimer şi creşte fluxul sangvin în creier. În plus, studiile de specialitate au demonstrat că o doza zilnică de 600 mg DHA timp de 6 luni accelerează funcţiile creierului ca şi cum ai fi cu 3 ani mai tânăr.