YVE.RO. Tratamente naturiste pentru artrită reumatoidă. Află care sunt cele mai bune alternative naturale
Artrita reumatoidă este o afecțiune pe termen lung, care provoacă durere, umflare și rigiditate la nivelul articulațiilor. Simptomele afectează de obicei, mâini, picioare și încheieturi. Unii oameni cu artrită reumatoidă pot avea probleme în alte părți ale corpului, sau mai multe simptome generale, cum ar fi oboseală și pierderea în greutate.
12 Aprilie 2017, 14:26
Artrita reumatoidă este cel mai frecvent tip de boală autoimună. De obicei, boala este cauzată atunci când sistemul imunitar nu functionează corect.
Există boli care pot fi confundate cu artrita reumatoidă, de aceea este deosebit de important, pentru a obține un diagnostic corect, să fie consultat un medic reumatolog.
Artrita reumatoidă este destul de variabilă astfel că este dificil de prezis cum s-ar putea dezvolta. Cu toate acestea, tratamentele moderne au îmbunătățit foarte mult perspectivele.
Niciun test nu poate da un diagnostic clar de artrită reumatoidă, mai ales în stadii incipiente. Medicii pot ajunge la un diagnostic bazat pe simptome, un examen fizic și pe bază testelor de sânge și scanări. (PM)
Ne vom referi în continuare la artrita reumatoidă, numită şi reumatism articular acut, ce afectează în general persoanele trecute de 40 de ani, în special de sex feminin. Se caracterizează prin inflamaţii şi dureri mai ales la nivelul degetelor, dar şi ale braţelor şi picioarelor, precum şi printr-o stare generală de oboseală şi insomnie.
Boala este destul de gravă, deoarece, daca nu este tratată, poate afecta şi alte organe, cum ar fi inima, ochii, nervii sau muşchii.
La persoanele în vârstă, artrita reumatică poate face ca, în stadiul final, mâinile şi picioarele să devină noduroase şi diforme; pe măsură ce muşchii slăbesc, tendoanele se atrofiază şi capetele oaselor se îngroaşă nefiresc de mult.
Alte simptome ce anunţă prezenţa afecţiunii sunt inflamaţiile dureroase şi rigiditatea braţelor, picioarelor, articulaţiilor sau degetelor, în aceleaşi puncte pe ambele părţi ale corpului, resimţite în special la trezire.