Alimentele extrem de dăunătoare pentru inimă, pe care le consumăm aproape în fiecare zi
Sănătatea inimii şi starea vaselor de sânge este cheia longevităţii şi a menţinerii tinereţii cât mai mult timp, iar durata şi calitatea vieţii depinde într-o mai mare măsură de ele.
06 Decembrie 2022, 11:57
Principala cauză a îmbătrânirii precoce a inimii este o dietă dezechilibrată, potrivit doctorului cardiolog Egor Furmanov. Acesta a enumerat alimente care nu ar trebui consumate des, deşi cu toţii le consumăm aproape zilnic.
Carnea roşie este benefică din punctul de vedere al prezenţei fierului în ea, dar conţine şi oxid trimetilamină - o substanţă care este prezentă din abundenţă în grăsimile animale. O concentraţie mare a acestei substanţe în organism creşte riscul de atac de cord şi accident vascular cerebral.
Dulciurile nu conţin doar mult zahăr, ci şi grăsimi trans, care contribuie la creşterea nivelului de colesterol "rău", provocând diabet şi boli de inimă.
Alimentele de tip fast food abundă de condimente, zahăr şi potenţiatori de gust. Toate aceste ingrediente sunt extrem de dăunătoare pentru sistemul cardiovascular.
Pe lângă aceste alimente, băuturile care conţin cofeină sunt şi ele dăunătoare pentru inimă. Excesul de această substanţă este una dintre cauzele deshidratării şi îmbătrânirii timpurii a inimii. Dacă nu poţi renunţa la cafea, încearcă să bei mai multă apă pură pe tot parcursul zilei.
Foto: pixabay