-

Drojdia de bere - un miracol pentru păr și ten. Măști pe bază de drojdie pe care trebuie să le încerci!

Drojdia de bere este un adevărat elixir pentru frumusețe, care poate concura oricând la acest capitol cu bicarbonatul de sodiu. Cu o sinteză de substanțe nutritive, printre care multe vitamine și minerale, drojdia de bere ajută pielea și părul să își mențină frumusețea și sănătatea.

Considerată până acum un secol doar un reziduu rămas în urma procesului de fermentație al berii, drojdia și-a dovedit de-a lungul timpului multiplele beneficii pentru sănătate și frumusețe.

Meritul pentru descoperirea efectelor miraculoase ale drojdiei de bere îi aparține inginerului german Wolfgang Schulze. Rămas până după lăsarea întunericului să muncească în laboratoarele fabricii de bere, acesta a descoperit un fenomen uluitor. După ce a stins lumina, îndreptându-se spre ieşire, a constatat că vasele în care se afla drojdia de bere iradiau o lumină fluorescentă. Din momentul acela, inginerul german a început să studieze asiduu drojdia de bere.

Efectul minune al măştilor cu drojdie se datorează vitaminelor din compoziţia acestui produs care ajută la refacerea elasticităţii pielii. Antioxidanţii din compoziția drojdiei restabilesc strălucirea pielii, aminoacizii grăbesc procesul de sinteză a elastinei şi a colagenului, iar mineralele hrănesc pielea şi o fac mai rezistentă.

Drojdia de bere este un supliment nutritiv care conţine aproape toată gama de aminoacizi esenţiali, complexul de vitamina B, vitaminele D, H, E, calciu, fosfor, magneziu, potasiu, fier, seleniu, crom, proteine, lipide şi glucide.

Drojdia de bere vs. drojdia de panificație

Drojdia de bere nu este aceeași cu drojdia pentru prăjituri. Drojdia folosită în panificație nu este recomandată pentru consum intern, deoarece se pare că duce la pierderi de nutrienți, în loc să fie hrănitoare.

Tratamente pentru păr cu drojdie de bere

Tratamentele pe bază de drojdie fac minuni pentru păr. Aceasta contribuie la producerea de melanină în firele de păr, prevenind apariția firelor albe și întărește firele de păr, îmbunătățind circulația în zona scalpului.
Mască împotriva căderii părului

Amestecați cantități egale de drojdie de bere și miere de albine într-un castron cu apă călduță (circa o jumătate de ceașcă). Adăugați un avocado copt pasat (amestecați fructul la blender, pentru a obține o pastă moale, ușor de întins uniform pe păr). Aplicați pe părul umed și lăsați să acționeze circa 20 de minute, apoi clătiți bine cu apă caldă și folosiți șamponul obișnuit.

Mască pentru păr sănătos și strălucitor

Puneți două linguri de drojdie de bere uscată în 50 ml. lapte și lăsați amestecul vreme de 30 de minute, într-un loc călduros. După 30 minute adăugați 125 g. iaurt, un gălbenuș de ou și 3 linguri de miere și omogenizați-le. Aplicați mixul pe părul uscat și acoperiți-l cu o folie, pentru a vă asigura că se păstrează temperatura optima necesară drojdiei pentru a acționa. Folosiți această mască o dată pe săptămână, iar părul va deveni strălucitor și sănătos .

Tratamente cu drojdie de bere pentru un ten

Drojdia de bere face minuni și pentru ten, mai ales dacă este folosită sub formă de mască cu miere, gălbenuș de ou sau iaurt, care are la rândul lui culturi de bacterii bune, proteine hrănitoare și minerale esențiale pentru sănătatea pielii.

Orice femeie care a folosit drojdia în scopuri cosmetice a observat schimbările fabuloase pe care le poate aduce tenului. Dacă nu ai încercat, atunci e timpul să-ţi faci o mască cu drojdie!

Mască pentu ten acneic şi gras:

Amestecați două linguriţe de miere, două linguriţe de ulei de măsline şi două linguriţe de drojdie de bere. Aplicați amestecul obținut pe față și lăsați-l să acționeze 10-15 minute. Spălați apoi cu apă caldă.

Mască din drojdie de bere pentru ten uscat:

Se amestecă o linguriţă de drojdie de bere, cu 30 ml. lapte și cu o linguriţă de miere. Se aplică pe față și se lasă să acționeze 15-20 de minute. Se spală apoi cu apă caldă.