-

Îţi doreşti unghii puternice şi sănătoase? Iată ce trebuie să faci!

În aspectul unghiilor noastre se reflectă starea de sănătate, vârsta şi felul în care avem grijă de ele. Pe de altă parte, deficienţa de calciu poate cauza crăparea, exfolierea sau chiar ruperea unghiilor.

Dacă îţi doresti unghii lungi şi frumoase, trebuie să înţelegi că şi ele au nevoie de îngrijire şi atenţie, la fel ca orice altă parte a corpului. Iar atunci când acestea se crapă şi se exfoliază, trebuie să le venim în ajutor şi să le tratăm cu grijă, în mod natural.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ai unghiile mult visate:

Ai unghii fragile?

Tratează-le cu sare! Adaugă patru linguri cu sare de mare sau sare obișnuită, pe care o pui în mâncare, într-un litru de apă și apoi înmoaie unghiile 15 minute. Sarea aduce minerale unghiilor și le fortifică. După această baie, șterge-le cu un prosop și aplică un ulei pentru cuticule, pentru că sarea le va face aspre și vor avea nevoie de multe substanțe nutritive și hidratare.

Unghii mai lungi

Dacă îți dorești o creștere mai rapidă a unghiilor, folosește gelatină. Ea le stimulează creșterea, fiind foarte ușor de aplicat. Pune un strat de gelatină pe unghii și lasă-l să acționeze câteva minute. Repetă asta de câteva ori pe zi.

Mușețel pentru unghii galbene

Pe cât de delicat este mușețelul, pe atât de eficientă este acțiunea lui pozitivă în această problemă. Pune 2-3 linguri de mușețel uscat în două cești de apă și fierbe-le 20 de minute. După ce s-a răcorit, ține unghiile în acest ceai 15-20 de minute. Fă acest tratament de trei ori pe săptămână și combină-l cu zeamă de lămâie dacă dorești rezultate mai rapide.

Glicerină pentru unghii puternice

O jumătate de linguriţă de glicerină face minuni pentru unghiile tale. Dizolvă glicerina într-un pahar cu apă fierbinte.

După ce se răceşte, ţine unghiile în această gelatină timp de 15 minute. Acest tratament se foloseşte de 3 ori pe săptămână.

Ulei de măsline

Un ingredient pe care îl ai, cu siguranţă, în bucătărie este uleiul de măsline. Şi nu trebuie să-l foloseşti doar în salate, el îţi ajută şi unghiile. Masează-le, în fiecare seară, cu ulei de măsline. Îţi vor mulţumi! De asemenea, poţi face băi călduţe în ulei de măsline amestecat cu vitamina E (ţineţi unghiile cel puţin 15 minute în acest amestec).

Ou şi miere

Ce ai zice de un amestec din ulei de măsline, un gălbenuş de ou şi miere? Este ideal pentru unghiile subţiri şi moi. Stai cu unghiile în acest amestec timp de 10 minute, după care clăteşte cu apă călduţă. Uleiul de măsline îl poţi înlocui şi cu uleiul de ricin.

Foto: Pixabay

 

Articole înrudite