-

Cartea verde COVID devine obligatorie în Italia începând de vineri

După Franța și Grecia, Green Pass-ul COVID devine obligatoriu și în Italia, începând de vineri. Acest permis de sănătate va permite accesul în spații închise precum cluburi ori restaurante.

Green Pass-ul e un instrument care le permite italienilor să-și continue activitățile cu garanția de a nu se regăsi printre persoanele contagioase, a explicat premierul Mario Draghi.

În ciuda tuturor protestelor împotriva decretului denumit Green Pass, care impune, de la data de 6 august, obligativitatea prezentării certificatului european în spațiile închise, în special în restaurante, baruri, cinematografe, teatre și săli de sport, guvernul de la Roma nu a schimbat nimic.

Mai mult de atât, săptămâna viitoare se va discuta ca acest permis să fie prezentat și în cazul călătoriilor cu trenul, vaporul sau cu avionul, eventual de la începutul lunii septembrie, după ce lumea revine din vacanțe.

De vineri, prin urmare nimeni nu va mânca la restaurant şi nu va putea face gimnastică într-o sală de sport dacă nu prezintă certificatul verde european, adică vaccinul, chiar și numai după prima doză, care devine valabilă după 14 zile, un test de diagnosticare a coronavirusului cu rezultat negativ sau un atestat de vindecare pentru cei care au contractat virusul.

În condițiile în care varianta Delta a coronavirusului se extinde tot mai mult nu se exclude ca în curând, în special în zonele turistice și pe insule, să se închidă așa-zisele zone roșii, cu risc de contaminare ridicat, și să se înăsprească restricțiile.

Umbrelele de soare să fie așezate la o distanță de 10 metri între ele și să se poarte din nou mască de protecție chiar și afară în aer liber.

De la sfârșitul săptămânii viitoare toate regiunile cu peste 10% de pacienți pozitivi internați în secțiile de terapie intensivă și 15% în secțiile obișnuite vor deveni galbene, riscă să intre astfel sub restricții severe Sicilia, Lazio, Sardinia și Puglia, informeaza Radio Romania Actualitati.

Foto pixabay

Articole înrudite