-

ABC-ul micului fermier

Azi pregatim ceva dulce impreuna, folosind ca materie prima din roadele lunii Octombrie, gutuile, proaspat recoltate dupa Sf. Dumitru.

Gutuile, colorate parcă de însăşi gazda lor Toamna, sunt recunoscute pentru beneficiile pentru sanatate: contin vitamine:   A, B3, C, săruri de fier, potasiu, calciu şi magneziu, fibre, pectine, antioxidanti.

Suntem inca in Octombrie, in plin sezon de plantari de pomi. Plantarea lor toamna este mai eficientă decat cea de primăvară, deoarece rădăcinile puieților vor avea un contact mai strans cu solul şi vor pleca în vegetație cu cel puțin 2 săptămani mai devreme decat cei plantați primăvara.

Usturoiul – se pastreaza in locuri uscate, reci si intunecoase. Temperatura optimă de pastrare este de 2-3 gr. C. Se va evita inghetarea deoarece se va deprecia foarte mult. Lumina si caldura favorizeaza inverzirea usturoiului si pierderea calitatii.

Pagina 9 din 13
Save
Cookies - preferințele utilizatorului
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă refuzați utilizarea cookie-urilor, este posibil ca acest site să nu funcționeze conform așteptărilor.
Accept
Nu accept
Află mai multe
Functional
Instrumente utilizate pentru a vă oferi mai multe funcții atunci când navigați pe site, acestea pot include partajarea socială.
PHP.net
Accept
Nu accept
Marketing
Set de tehnici care au ca obiect strategia comercială și în special studiul pieței.
Facebook
Accept
Nu accept
Vot
Vot
Accept
Nu accept