Ascultă Radio Antena Satelor Live

Cum se pregătesc pentru preparare inimile de anghinare

Ați dori să mâncați anghinare? Iată ce trebuie să știți despre gătitul și prepararea acestei legume cu puține calorii, bogată în fibre, vitamina B9 și antioxidanți.

Cum se pregătesc pentru preparare inimile de anghinare
Foto: Pixabay

Articol de Simona Lazăr, 01 Martie 2024, 11:26

Ingrediente: 4 anghinare, 1 lămâie.
Mod de preparare: Luați un cuțit mare și ascuțit. Mai întâi tăiați o lămâie în două.
Luați anghinarea într-o mână, iar cu cealaltă apucați-o de tulpină și trageți-o în afară. În acest fel se vor îndepărta o parte din fibre. Se freacă imediat o jumătate de lămâie peste baza deschisă.
Așezați anghinarea pe suprafața de lucru și tăiați frunzele pe orizontală până la o treime din înălțimea anghinarei. Se taie frunzele pe verticală în jurul bazei. Continuați cu anghinarea: tăiați orizontal, apoi continuați să tăiați pe verticală, întorcând și îndepărtând toate frunzele verzi, în timp ce stropiți cu lămâie în mod regulat. Rotunjiți forma bazei. Acum este gata pentru următoarea etapă.
Se încălzește apa într-o cratiță cu jumătățile de lămâie și un strop de ulei de măsline. Când dă în clocot, scufundați inimile de anghinare. Se lasă la fiert timp de aproximativ 30 de minute, dar se înțeapă pentru a verifica dacă sunt bine fierte: vârful cuțitului trebuie să intre ușor.
Scurgeți inimile de anghinare într-o strecurătoare și treceți-le sub robinet pentru a le răci.
Cu o lingură mică, îndepărtați puful din interior. Îndepărtați și frunzele mici care au rămas, astfel încât baza să fie complet liberă. Acum sunt gata de gătit, în paste, tocane, orez etc.

Reteta zilei 08 Septembrie 2024, 21:32

Rețeta zilei: Păstrăv la abur cu legume tocate

Ingrediente 4 păstrăvi 100 g roșii tăiate cubulețe 1 linguriță de șalău 1 tulpină de țelină 2 morcovi mari 2 praz 1 linguriță...

Rețeta zilei: Păstrăv la abur cu legume tocate
Reteta zilei 07 Septembrie 2024, 21:26

Tartă cu cartofi și șuncă

Ingrediente: Cartofi: 800 g Șuncă: 4 felii Ulei: 2 linguri

Tartă cu cartofi și șuncă
Reteta zilei 06 Septembrie 2024, 21:25

Rețeta zilei: Risotto cu ciuperci

Ingrediente 120 g orez Arborio 300 g ciuperci 2 șalote 40 cl stoc de pui 1 lingură ulei de măsline 1/2 pahar vin alb 6 petale...

Rețeta zilei: Risotto cu ciuperci
Reteta zilei 05 Septembrie 2024, 21:30

Rețeta zilei: Heringi cu muștar

Această rețetă poate fi făcută și cu macrou mic, care are aceleași proprietăți ca heringul. Economică și practică, este rapid...

Rețeta zilei: Heringi cu muștar
Reteta zilei 04 Septembrie 2024, 21:23

Salată de linte cu somon afumat

Ingrediente 1 morcov 1 ceapă 150 g linte verde 1 buchet de arpagic 1 lămâie 1 lămâie 1 lingură ulei de măsline 1 pungă de...

Salată de linte cu somon afumat
Reteta zilei 03 Septembrie 2024, 21:21

Rețeta zilei: Salată milaneză

Ingrediente 400 g tagliatelle 2 felii somon afumat 200 g eglefin 2 linguri măsline negre fără sâmburi 3 crenguțe de busuioc...

Rețeta zilei: Salată milaneză
Reteta zilei 02 Septembrie 2024, 21:19

Rețeta zilei: Dovlecei napolitani

Ingrediente 8 dovlecei 1 ou 125 g carne tocată 75 g șuncă afumată fără grăsime 75 g Mozzarella 2 linguri de pastă de tomate...

Rețeta zilei: Dovlecei napolitani
Reteta zilei 01 Septembrie 2024, 21:16

Rețeta zilei: Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii 30 g brânză parmezan rasă 1/4 linguriță de nucșoară rasă 1 lingură de ulei 1 albuș de ou sare...

Rețeta zilei: Sufleu de dovlecei