Ascultă Radio Antena Satelor Live

Cum se pregătesc pentru preparare inimile de anghinare

Ați dori să mâncați anghinare? Iată ce trebuie să știți despre gătitul și prepararea acestei legume cu puține calorii, bogată în fibre, vitamina B9 și antioxidanți.

Cum se pregătesc pentru preparare inimile de anghinare
Foto: Pixabay

Articol de Simona Lazăr, 01 Martie 2024, 11:26

Ingrediente: 4 anghinare, 1 lămâie.
Mod de preparare: Luați un cuțit mare și ascuțit. Mai întâi tăiați o lămâie în două.
Luați anghinarea într-o mână, iar cu cealaltă apucați-o de tulpină și trageți-o în afară. În acest fel se vor îndepărta o parte din fibre. Se freacă imediat o jumătate de lămâie peste baza deschisă.
Așezați anghinarea pe suprafața de lucru și tăiați frunzele pe orizontală până la o treime din înălțimea anghinarei. Se taie frunzele pe verticală în jurul bazei. Continuați cu anghinarea: tăiați orizontal, apoi continuați să tăiați pe verticală, întorcând și îndepărtând toate frunzele verzi, în timp ce stropiți cu lămâie în mod regulat. Rotunjiți forma bazei. Acum este gata pentru următoarea etapă.
Se încălzește apa într-o cratiță cu jumătățile de lămâie și un strop de ulei de măsline. Când dă în clocot, scufundați inimile de anghinare. Se lasă la fiert timp de aproximativ 30 de minute, dar se înțeapă pentru a verifica dacă sunt bine fierte: vârful cuțitului trebuie să intre ușor.
Scurgeți inimile de anghinare într-o strecurătoare și treceți-le sub robinet pentru a le răci.
Cu o lingură mică, îndepărtați puful din interior. Îndepărtați și frunzele mici care au rămas, astfel încât baza să fie complet liberă. Acum sunt gata de gătit, în paste, tocane, orez etc.

Rețeta zile: Clafutis cu pește și mazăre
Reteta zilei 10 Iunie 2024, 22:09

Rețeta zile: Clafutis cu pește și mazăre

Ingrediente: 600 g mazăre proaspătă, 400 g file de pește, 1 cățel de usturoi, 1/2 buchet pătrunjel, 2 ouă, 100 g smântână...

Rețeta zile: Clafutis cu pește și mazăre
Rețeta zilei: Vinete umplute
Reteta zilei 30 Mai 2024, 23:53

Rețeta zilei: Vinete umplute

Ingrediente: 1 kg de vinete mici și lungi, 3 cepe medii, tocate mărunt, 1/4 pahar de frunze de mentă tocate mărunt, 1 pahar...

Rețeta zilei: Vinete umplute
Rețeta zilei: Năut cu iaurt
Reteta zilei 24 Mai 2024, 23:57

Rețeta zilei: Năut cu iaurt

Ingrediente: 2 căni de năut în conservă, 1 kilogram de iaurt (4 căni), 5 căței de usturoi zdrobiți, sare după gust, 2 linguri...

Rețeta zilei: Năut cu iaurt
Desert cu lămâie
Reteta zilei 19 Mai 2024, 14:33

Desert cu lămâie

Ingrediente 3 lămâi 5 gălbenușuri de ou și 1 ou întreg 20 cl lapte semidegresat 150 g fructoză 20 cl de frișcă 3 foi de gelatină

Desert cu lămâie
Tournedos în sos creol
Reteta zilei 18 Mai 2024, 14:27

Tournedos în sos creol

Ingrediente 6 tournedos, 150 g fiecare 1,5 kg de roșii 3 șalote 4 căței de usturoi 1 ardei verde și 1 ardei roșu 2 linguri de...

Tournedos în sos creol
Reteta zilei 17 Mai 2024, 14:25

Supă de năut

Ingrediente 500 g de năut 250 g linte brună 1 conservă de roșii decojite (400 g) 500 g ceapă tocată mărunt 1 buchet de...

Supă de năut
Reteta zilei 16 Mai 2024, 14:23

Salată de broccoli și migdale

Ingrediente 500 g broccoli 75 g migdale 2 ardei roșii 2 linguri de pătrunjel tocat Vinetă provensală (ulei de măsline,...

Salată de broccoli și migdale
Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști
Reteta zilei 30 Aprilie 2024, 12:47

Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.

Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști