Ascultă Radio Antena Satelor Live

Cum se pregătesc pentru preparare inimile de anghinare

Ați dori să mâncați anghinare? Iată ce trebuie să știți despre gătitul și prepararea acestei legume cu puține calorii, bogată în fibre, vitamina B9 și antioxidanți.

Cum se pregătesc pentru preparare inimile de anghinare
Foto: Pixabay

Articol de Simona Lazăr, 01 Martie 2024, 11:26

Ingrediente: 4 anghinare, 1 lămâie.
Mod de preparare: Luați un cuțit mare și ascuțit. Mai întâi tăiați o lămâie în două.
Luați anghinarea într-o mână, iar cu cealaltă apucați-o de tulpină și trageți-o în afară. În acest fel se vor îndepărta o parte din fibre. Se freacă imediat o jumătate de lămâie peste baza deschisă.
Așezați anghinarea pe suprafața de lucru și tăiați frunzele pe orizontală până la o treime din înălțimea anghinarei. Se taie frunzele pe verticală în jurul bazei. Continuați cu anghinarea: tăiați orizontal, apoi continuați să tăiați pe verticală, întorcând și îndepărtând toate frunzele verzi, în timp ce stropiți cu lămâie în mod regulat. Rotunjiți forma bazei. Acum este gata pentru următoarea etapă.
Se încălzește apa într-o cratiță cu jumătățile de lămâie și un strop de ulei de măsline. Când dă în clocot, scufundați inimile de anghinare. Se lasă la fiert timp de aproximativ 30 de minute, dar se înțeapă pentru a verifica dacă sunt bine fierte: vârful cuțitului trebuie să intre ușor.
Scurgeți inimile de anghinare într-o strecurătoare și treceți-le sub robinet pentru a le răci.
Cu o lingură mică, îndepărtați puful din interior. Îndepărtați și frunzele mici care au rămas, astfel încât baza să fie complet liberă. Acum sunt gata de gătit, în paste, tocane, orez etc.

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Reteta zilei 18 Aprilie 2025, 12:59

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 spată de miel (1 kg până la 1,2 kg), 10 căței de usturoi, 2 cepe, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 pachet de...

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)
Reteta zilei 17 Aprilie 2025, 11:40

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)

Da, știu, mai e o țâră până la Paști. Dar mă gândesc că, așa cum țăranul român ăși face vara sanie și iarna car, de pe acum...

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)
Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)
Reteta zilei 16 Aprilie 2025, 04:11

Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)

Dintre toate zilele acestei săptămâni cu reguli stricte și interdictii, Vinerea Mare este și cea mai severă. În Vinerea Mare...

Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)
Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)
Reteta zilei 15 Aprilie 2025, 07:32

Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)

Fiecare zi din Saptamana Mare (pe care am putea-o numi la fel de bine si Saptamana Neagra, din cauza pericolelor ce-i pandesc...

Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)
Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)
Reteta zilei 14 Aprilie 2025, 07:40

Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)

Copturile ritualice sunt mult și cu rostul lor în Postul Paștilor. Se fac de la colăcei de post la hulubi de pită și până la...

Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)
Purcel de lapte
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 15:24

Purcel de lapte

Apropierea Ignatului - ziua in care, dupa obicei si ritual, in satele romanesti vor fi sacrificati godaceii, starneste...

Purcel de lapte
Fasole albă cu carne de gâscă
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 15:08

Fasole albă cu carne de gâscă

Moldovă, Moldovioară, cu retete romanesti! Sută la sută! Haideți să lăsăm nițeluș porcul laoparte și încercăm a găti și...

Fasole albă cu carne de gâscă
Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 13:44

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion

Carnea de curcan este considerată una dintre cele mai sănătoase materii prime folosite pentru prepararea mâncărurilor prin...

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion