Agrotehnica
Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În primul rând, găinile de la care provin se mișcă în aer liber şi primesc numai hrană produsă natural. Fiecărei păsări trebuie să-i revină 4 metri pătraţi de păşune, iar în adăpostul închis să nu fie mai mult de 6 păsări pe metrul pătrat, conform normelor UE de zootehnie ecologică.
Tăierile de formare ale caisului trebuie făcute pe cât posibil în perioada de vegetaţie şi au drept scop formarea scheletului coroanei într-un timp cât mai scurt. Nu se vor face tăieri severe, mai ales în uscat, deoarece acestea stimulează creşterea şi aşa mare a pomilor tineri şi întârzie intrarea pe rod. Pentru deschiderea unghiurilor de inserţie mici, la unele soiuri, se recomandă tăieri de transfer pe ramificaţii laterale, în vederea consolidării acestora şi evitarea dezbinării mai târziu, sub greutatea fructelor.
Principalele boli cunoscute ale caisului sunt: monilioza, făinarea, ciuruirea frunzelor, plum-poxul şi cancerul uscat, care netratate pot compromite producţia anului în curs şi pe cea a anului următor.
Dintre dăunători se pot aminti: gărgăriţa fructelor, insectele defoliatoare, păduchi de frunze, păduchele ţestos, păduchele din San Jose, păianjenii, care pot provoca defoliarea pomilor cu toate implicaţiile care decurg de aici. Bolile se combat prin 1-2 tratamente înainte de înflorit cu zeamă bordoleză 1.5-2.0 % iar după înflorit cu fungicide organice sau sistemice.