Ascultă Radio Antena Satelor Live

Povestea fermei de microplante din Moșnița Nouă, unde sănătatea este pe primul loc

În inima județului Timiș, la Moșnița Nouă, Robert Greschener a transformat o simplă preocupare pentru alimentația sănătoasă într-o afacere de succes.

Povestea fermei de microplante din Moșnița Nouă, unde sănătatea este pe primul loc
Foto: Pixabay

Articol de Ramona Alexandrescu, 03 Februarie 2025, 11:51

Cea mai mare fermă de microplante din vestul țării este astăzi o sursă de hrană vie pentru sute de familii care au înțeles importanța nutriției echilibrate.

Totul a început dintr-o nevoie personală: Robert și fiul său și-au dorit să adopte un stil de viață mai sănătos și au început să cultive microplante acasă.

Dintr-un simplu experiment pe pervazul ferestrei, pasiunea s-a transformat rapid într-un business inovator. Invitatul Alexandrei Vuță, în cadrul emisiunii “Viața la țară”, acesta a spus că:

“Am realizat că trebuie să avem mai multă grijă de noi. Eram mai plinuți, căutam soluții pentru o alimentație mai bună și așa am ajuns să cultivăm microplante. Prima dată în geam, apoi în sere, iar acum într-un mediu controlat, unde le oferim condiții ideale pentru a-și păstra întreaga valoare nutrițională,” povestește antreprenorul.

Ferma sa produce mazăre, floarea-soarelui, ridiche purpurie, broccoli, varză roșie și multe alte microplante, fiecare având beneficii impresionante asupra sănătății. De exemplu, microplantele de mazăre conțin de până la 40 de ori mai mulți nutrienți decât planta matură.

“Oamenii încep să înțeleagă cât de importantă este hrana vie. Dacă vrem să ne schimbăm stilul de viață, trebuie să începem cu alimentația. Tot mai multe familii vin către noi, mai ales mămicile care caută alternative sănătoase pentru copii,” explică Robert.

Dacă la început ferma a livrat preponderent către restaurante și industria HoReCa, acum 90% dintre clienți sunt persoane fizice. De asemenea, Robert împărtășește cunoștințele sale cu alți antreprenori care doresc să înceapă un business similar, oferindu-le suport tehnic și consultanță.

“Nu ținem aceste informații doar pentru noi. Am dezvoltat sisteme eficiente și vrem să îi ajutăm și pe alții să pornească pe acest drum. Ne dorim o comunitate mai sănătoasă și mai conștientă de ceea ce mănâncă,” spune acesta.

Comorile stupului, remedii naturale pentru sănătate
Interviuri si reportaje 12 August 2025, 07:12

Comorile stupului, remedii naturale pentru sănătate

În prag de toamnă, când organismul are nevoie de susținere pentru a face față schimbărilor de temperatură și eventualelor...

Comorile stupului, remedii naturale pentru sănătate
De la un ceai savurat la mănăstire, la un brand românesc de remedii naturale: povestea Planteliada
Interviuri si reportaje 07 August 2025, 14:12

De la un ceai savurat la mănăstire, la un brand românesc de remedii naturale: povestea Planteliada

Într-o piață tot mai aglomerată de produse naturiste, o afacere de familie din județul Dolj atrage atenția prin simplitate,...

De la un ceai savurat la mănăstire, la un brand românesc de remedii naturale: povestea Planteliada
Fermele pedagogice, lecții de viață printre animale și aer curat
Interviuri si reportaje 31 Iulie 2025, 15:34

Fermele pedagogice, lecții de viață printre animale și aer curat

În România, tot mai mulți oameni redescoperă farmecul vieții la țară prin intermediul fermelor pedagogice, locuri unde...

Fermele pedagogice, lecții de viață printre animale și aer curat
Programul „Mândru, să fiu fermier” readuce interesul pentru liceele agricole
Interviuri si reportaje 28 Iulie 2025, 16:11

Programul „Mândru, să fiu fermier” readuce interesul pentru liceele agricole

World Vision România, organizație dedicată educației, dezvoltării comunitare și protecției copilului, este activă în România...

Programul „Mândru, să fiu fermier” readuce interesul pentru liceele agricole
Doi frați fac pionierat în agricultură cu pepeni crescuți cu trudă și suflet. De la sămânță la standul de vânzare, o afacere în doi
Interviuri si reportaje 23 Iulie 2025, 14:40

Doi frați fac pionierat în agricultură cu pepeni crescuți cu trudă și suflet. De la sămânță la standul de vânzare, o afacere în doi

Într-o epocă în care mulți tineri aleg calea străinătății, doi frați din comuna Albești, satul Cotu Văii, județul Constanța,...

Doi frați fac pionierat în agricultură cu pepeni crescuți cu trudă și suflet. De la sămânță la standul de vânzare, o afacere în doi
Patrimoniul natural, în pericol tăcut. Ce mai protejăm din adevărata Românie verde
Interviuri si reportaje 22 Iulie 2025, 14:32

Patrimoniul natural, în pericol tăcut. Ce mai protejăm din adevărata Românie verde

Într-o zi de vară dogoritoare, echipa emisiunii „Viața la Țară” a ales să aducă în prim-plan un subiect important, dar adesea...

Patrimoniul natural, în pericol tăcut. Ce mai protejăm din adevărata Românie verde
Gestionarea deșeurilor în România: Intre controale intense și rezultate modeste
Interviuri si reportaje 15 Iulie 2025, 18:48

Gestionarea deșeurilor în România: Intre controale intense și rezultate modeste

Cel mai amplu control tematic al Gărzii Naționale de Mediu din ultimii ani arată că reciclarea în România rămâne la cote...

Gestionarea deșeurilor în România: Intre controale intense și rezultate modeste
Punctele gastronomice locale, gustul autentic al României rurale
Interviuri si reportaje 09 Iulie 2025, 10:16

Punctele gastronomice locale, gustul autentic al României rurale

Punctele gastronomice locale, o inițiativă menită să valorifice tradițiile culinare și să susțină turismul rural autentic, au...

Punctele gastronomice locale, gustul autentic al României rurale