Ascultă Radio Antena Satelor Live

Povestea fermei de microplante din Moșnița Nouă, unde sănătatea este pe primul loc

În inima județului Timiș, la Moșnița Nouă, Robert Greschener a transformat o simplă preocupare pentru alimentația sănătoasă într-o afacere de succes.

Povestea fermei de microplante din Moșnița Nouă, unde sănătatea este pe primul loc
Foto: Pixabay

Articol de Ramona Alexandrescu, 03 Februarie 2025, 11:51

Cea mai mare fermă de microplante din vestul țării este astăzi o sursă de hrană vie pentru sute de familii care au înțeles importanța nutriției echilibrate.

Totul a început dintr-o nevoie personală: Robert și fiul său și-au dorit să adopte un stil de viață mai sănătos și au început să cultive microplante acasă.

Dintr-un simplu experiment pe pervazul ferestrei, pasiunea s-a transformat rapid într-un business inovator. Invitatul Alexandrei Vuță, în cadrul emisiunii “Viața la țară”, acesta a spus că:

“Am realizat că trebuie să avem mai multă grijă de noi. Eram mai plinuți, căutam soluții pentru o alimentație mai bună și așa am ajuns să cultivăm microplante. Prima dată în geam, apoi în sere, iar acum într-un mediu controlat, unde le oferim condiții ideale pentru a-și păstra întreaga valoare nutrițională,” povestește antreprenorul.

Ferma sa produce mazăre, floarea-soarelui, ridiche purpurie, broccoli, varză roșie și multe alte microplante, fiecare având beneficii impresionante asupra sănătății. De exemplu, microplantele de mazăre conțin de până la 40 de ori mai mulți nutrienți decât planta matură.

“Oamenii încep să înțeleagă cât de importantă este hrana vie. Dacă vrem să ne schimbăm stilul de viață, trebuie să începem cu alimentația. Tot mai multe familii vin către noi, mai ales mămicile care caută alternative sănătoase pentru copii,” explică Robert.

Dacă la început ferma a livrat preponderent către restaurante și industria HoReCa, acum 90% dintre clienți sunt persoane fizice. De asemenea, Robert împărtășește cunoștințele sale cu alți antreprenori care doresc să înceapă un business similar, oferindu-le suport tehnic și consultanță.

“Nu ținem aceste informații doar pentru noi. Am dezvoltat sisteme eficiente și vrem să îi ajutăm și pe alții să pornească pe acest drum. Ne dorim o comunitate mai sănătoasă și mai conștientă de ceea ce mănâncă,” spune acesta.

Agricultura bio din România, între provocări și oportunități
Interviuri si reportaje 06 Februarie 2025, 14:15

Agricultura bio din România, între provocări și oportunități

În ultimii ani, interesul pentru produsele bio a crescut semnificativ în România, însă realitatea pieței rămâne una dificilă...

Agricultura bio din România, între provocări și oportunități
Oieritul românesc, între tradiție și lupta pentru supraviețuire
Interviuri si reportaje 03 Februarie 2025, 15:53

Oieritul românesc, între tradiție și lupta pentru supraviețuire

Tinerii nu mai vor să fie ciobani, cine va mai duce tradiția mai departe? Iarna și-a făcut simțită prezența peste tot în...

Oieritul românesc, între tradiție și lupta pentru supraviețuire
Călătorie în timp în satul lui Gheorghe Doja, unde filmul devine realitate
Interviuri si reportaje 03 Februarie 2025, 09:16

Călătorie în timp în satul lui Gheorghe Doja, unde filmul devine realitate

Dalnic, judeţul Covasna, satul unde s-a născut Gheorghe Doja, conducătorul răscoalei ţărăneşti din 1514, este o oază de aer...

Călătorie în timp în satul lui Gheorghe Doja, unde filmul devine realitate
“România cu Bun Gust”: O misiune pentru promovarea produselor autentice
Interviuri si reportaje 29 Ianuarie 2025, 16:04

“România cu Bun Gust”: O misiune pentru promovarea produselor autentice

România are oameni dedicați, care pun suflet în ceea ce fac și care luptă pentru ca produsele tradiționale să fie cunoscute...

“România cu Bun Gust”: O misiune pentru promovarea produselor autentice
Jidvei, o nouă denumire de origine protejată, o recunoaștere a valorii vinurilor românești
Interviuri si reportaje 29 Ianuarie 2025, 13:20

Jidvei, o nouă denumire de origine protejată, o recunoaștere a valorii vinurilor românești

Vinurile românești continuă să câștige apreciere la nivel european, iar recent, Comisia Europeană a aprobat înregistrarea...

Jidvei, o nouă denumire de origine protejată, o recunoaștere a valorii vinurilor românești
Experiența autentică a punctelor gastronomice locale din Vama Buzăului. O poveste de succes
Interviuri si reportaje 29 Ianuarie 2025, 13:14

Experiența autentică a punctelor gastronomice locale din Vama Buzăului. O poveste de succes

În inima pitorească a Vămii Buzăului, peste 50 de producători locali își deschid porțile pentru turiști, oferind nu doar...

Experiența autentică a punctelor gastronomice locale din Vama Buzăului. O poveste de succes
O poveste de succes în Covasna: Ferma de oi inspirată din Franța, un exemplu de inovație în România
Interviuri si reportaje 22 Ianuarie 2025, 16:04

O poveste de succes în Covasna: Ferma de oi inspirată din Franța, un exemplu de inovație în România

Într-un colț pitoresc al județului Covasna, Dancs Adorjan, tehnician veterinar, a transformat pasiunea pentru agricultură și...

O poveste de succes în Covasna: Ferma de oi inspirată din Franța, un exemplu de inovație în România
Uniunea Europeană promovează agricultura ecologică: România, un partener activ la BioFach Nuremberg 2025
Interviuri si reportaje 21 Ianuarie 2025, 17:11

Uniunea Europeană promovează agricultura ecologică: România, un partener activ la BioFach Nuremberg 2025

Uniunea Europeană și-a asumat o misiune ambițioasă: până în 2030, 25% din suprafața agricolă a statelor membre să fie...

Uniunea Europeană promovează agricultura ecologică: România, un partener activ la BioFach Nuremberg 2025