-

Au început înscrierile pentru Festivalul-concurs de muzică populară "Florile Ceahlăului"

Centrul pentru Cultură şi Arte "Carmen Saeculare" a început înscrierile pentru a 32-a ediţie a Festivalul-concurs naţional de muzică populară pentru copii şi tineret "Florile Ceahlăului".

Evenimentul se va desfăşura în perioada 13-15 martie 2020, la Piatra-Neamţ.

Potrivit organizatorilor, înscrierea la concurs se face pe baza fişei de înscriere, care trebuie descărcată de pe site-ul oficial al festivalului.

Fişa de înscriere, repertoriul de concurs şi partiturile vor fi trimise pe adresa Centrului pentru Cultură şi Arte "Carmen Saeculare", până la data de 14 februarie 2020.

Organizatorii au anunţat că nu se pot înscrie în concurs cei care au obţinut premiul I sau Trofeul Festivalului la o ediţie anterioară, cu excepţia concurenţilor care optează pentru o altă categorie de vârstă decât cea pentru care au obţinut distincţia.

Festivalul se desfăşoară pe două secţiuni, respectiv "canto tradiţional românesc" şi "instrumente populare".

La canto tradiţional românesc pot participa copii şi tineri, solişti vocali de muzică populară din România, cu vârste cuprinse între 9 şi 25 ani, care vor concura în cadrul pe trei categorii: 9 - 14 ani, 15 - 19 ani şi 20 - 25 ani.

La secţiunea de instrumente muzicale pot participa copii şi tineri, solişti instrumentişti de muzică populară din România, cu vârste cuprinse între 9 şi 25 ani, care vor concura în cadrul a două categorii, 9-16 ani şi 17-25 ani, la unul dintre următoarele instrumente: vioară, acordeon, ţambal, clarinet, trompetă, fluier, cobză, nai.

Concursul se va desfăşura în doua etape, respectiv preselecţia naţională, între 17-20 februarie 2020, şi etapa finală care are loc în perioada 13-15 martie 2020, pentru ambele secţiuni de concurs.

Anunţarea finaliştilor se va face pe data de 21 februarie 2020.

Se vor acorda premii şi menţiuni la toate secţiunile şi categoriile Festivalului, valoarea lor urmând a fi comunicată ulterior.

Trofeul Festivalului-concurs naţional de muzică populară pentru copii şi tineri "Florile Ceahlăului" se va acorda celui mai bun concurent, indiferent de secţiunea la care participă.

Sursa: AGERPRES