-

Sărbătorea Recoltei revine cu o nouă ediție pe Valea Argeșelului

Pregătirile pentru o nouă ediție a Sărbătorii Recoltei pe Valea Argeșelului și Târgul Meșterilor Populari revine, după o pauză de un an, la Mioveni.

Primăria orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni organizează în perioada 1 – 3 octombrie 2021, Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului și Târgul Meșterilor Populari, aflam de la Constantin Pasol - corespondent Radio Antena Satelor.

La manifestare vor participa producători agricoli, apicultori și meșteri populari din județ și nu numai, pentru a comercializa fructe, legume, produse din carne și lapte, produse apicole, băuturi tradiționale, precum și obiecte din creația proprie.

De asemenea, în cadrul evenimentului vor fi organizate spectacole de muzică folclorică, iar organizatorii au pregătit și alte surprize pentru cei care vor fi prezenți la aceste manifestări.

Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti este celebrată, începând cu anul 2017, la data de 10 octombrie, fiind instituită prin legea 168/2017.

Prin marcarea acestei zile se doreşte încurajarea producţiei agricole naţionale pentru consumatorii români, îmbunătăţirea statutului producătorului român şi încurajarea consumului de produse agroalimentare autohtone de calitate şi de produse tradiţionale.

Perioada de înscrieri este până 24 septembrie 2021. Cererile de înscriere se depun la sediul Primăriei Mioveni însoțite de următoarele documente: # pentru producători agricoli: cerere, certificat și atestat de producător, # pentru apicultori: cerere, certificat și atestat de producător # pentru meșterii populari: cerere, atestat de meșter popular # pentru agentul economic: cerere, certificat de înregistrare.

Locul desfășurării evenimentului este Centrul Civic al Orașului Mioveni, iar mai multe detalii și informații legate de depunerea cererilor, puteți obține la sediul Primăriei Orașului Mioveni.

Evenimentul se va desfășura în Centrul Civic al orașului (Platoul Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia Mioveni), cu respectarea măsurilor împotriva răspândirii infecției cu noul virus SARS-COV-2.

Foto: pixabay