Târg de Crăciun la Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
Un târg de Crăciun, cu produse tradiţionale româneşti, este organizat în curtea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în perioada 19 - 22 decembrie.
20 Decembrie 2023, 15:21
Târgul este organizat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), cu sprijinul Asociaţiei Produs de Cluj şi cu participarea membrilor din cadrul Federaţiei Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale din România (FNPPTR).
Vizitatorii vor găsi o gamă variată de produse tradiţionale. Cei care vor vizita Târgul de Crăciun din curtea MADR (Bulevardul Carol I, nr 2 - 4) vor putea cumpăra bucate specifice Crăciunului din toate regiunile României, precum: brânză, smântână, caşcaval, telemea, brânză de burduf, caş, cârnaţi de porc, slănină afumată, caltaboş, jumări, cârnaţi de casă, lebăr, tobă de casă, jambon afumat, muşchi afumat, cozonac, prăjituri, siropuri, gemuri, dulceţuri din fructe sau băuturi alcoolice.
În preajma sărbătorilor de iarnă, timp de patru zile, MADR îşi deschide porţile pentru a găzdui o expoziţie cu vânzare de produse agroalimentare româneşti.
"Acest eveniment este un bun prilej de a face cunoscute tradiţiile şi obiceiurile culinare naţionale, de a promova valorile populare româneşti autentice, transmise din generaţie în generaţie. Vă invit să încurajăm producătorii autohtoni, cumpărând româneşte de la aceşti oameni harnici şi muncitori care ştiu să ducă mai departe datinile prin realizarea de produse cu gust, ca odinioară", a declarat Florin-Ionuţ Barbu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, într-un comunicat transmis de MADR.
De asemenea, vizitatorii vor putea cumpăra produse recunoscute pe scheme de calitate europene (IGP): Magiun de prune Topoloveni, Telemea de Sibiu şi Plăcinta dobrogeană.
La Târgul de Crăciun de la Ministerul Agriculturii se găsesc şi produse din sistemul agriculturii ecologice din România: legume, dar şi diferite sortimente de miere şi produse ale stupului.
Producătorii din zona montană au adus diverse preparate din păstrăv, dulceţuri, gemuri, sucuri, siropuri, zacuscă, tocană din legume şi fructe deshidratate, iar din fermele vegetale sunt aduse legume şi fructe de sezon, ulei de floarea soarelui presat la rece şi diverse produse obţinute din lavandă.
Pentru cei aflaţi în căutare de cadouri, meşterii populari vin cu produse ce pot fi oferite în dar celor dragi.
Programul Târgului de Crăciun de la MADR este între 19 şi 21 decembrie, între orele 09:00 - 19:00, iar vineri, 22 decembrie, între orele 09:00 şi 14:00.
RADOR