-

Totul împotriva violenţei în şcoli!

În contextul în care acest fenomenul bullying-ului este din ce în ce mai prezent sub diferite forme în instituțiile de învățământ, un program Erasmus aduce în Bistrița-Năsăud peste 300 de elevi și profesori din 4 țări: România, Turcia, Italia și Polonia.

Proiectul se derulează sub cupola sănătății publice,şi e denumit: “Împotriva bullying-ului pentru o mai bună incluziune în școli”.

Ca ambasador al luptei împotriva bullying-ului, ultramaratonistul român Tiberiu Ușeriu le-a transmis celor 16 profesori coordonatori să-i încurajeze pe copii:

Să fie cine vor ei, nu cine-și doresc alții și să-i inspire să facă bine celorlați: „Un maraton al binelui îți aduce mai multă satisfacție ca orice altă cursă sau concurs pe care-l poți câștiga”.

Şcolile implicate în proiect sunt Școala Profesională din Târlișua (coordonator de proiect) și Școala „Dochia”, din judeţul Neamț.

Proiect îşi propune să aducă în atenţie, un deziderat pe cât de simplu, pe atât de relevant : copii să crească fără frică şi să devină mai buni!

Sursa: Viorel Grosu

Foto: pixabay.com

Articole înrudite