Ascultă Radio Antena Satelor Live

Sfârșitul lunii martie promite zile însorite și peste 14 grade

Vremea se va răci în toate regiunile în următoarele două zile, urmând ca, până la finalul acestei săptămâni, temperaturile din termometre să urce din nou, până la maxime de 20 de grade, potrivit estimării evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru următoarele două săptămâni publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Sfârșitul lunii martie promite zile însorite și peste 14 grade
Foto: Pixabay

18 Martie 2024, 16:12

O nouă răcire de scurtă durată a vremii este estimată pentru primele zile din săptămâna următoare, iar luna martie se va încheia cu temperaturi de peste 14 grade în majoritatea regiunilor.

În Banat, în primele două zile din interval, valorile termice maxime vor fi în scădere de la medii regionale de 14 grade, până spre 10 grade.

Ulterior, valorile diurne vor fi în creştere treptată până la medii de 18 - 20 de grade. În 27 martie este estimată o nouă scădere până la valori termice maxime în jurul a 14 grade, ce va fi urmată de o încălzire spre finalul lunii, când se vor atinge maxime de 17 - 18 grade.

Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 0 grade în perioada 18 - 21 martie, vor creşte semnificativ în 24 şi 25 martie, când media acestora va atinge 7 - 8 grade, iar în a doua săptămână, caracteristice vor fi valorile de 3 - 5 grade.

Intervalul mai probabil cu precipitaţii din următoarele două săptămâni va fi între 23 şi 28 martie.

În Crişana, valorile termice maxime vor fi în scădere, de la o medie regională de 12 grade în prima zi a acestei săptămâni, până la 8 grade în ziua de 19 martie.

Ulterior, până la finalul primei săptămâni, valorile diurne vor fi în creştere treptată până la medii de 18 - 20 de grade.

În a doua jumătate a intervalului, este estimată o nouă scădere, cel mai probabil în jurul datei de 27 martie, când media temperaturilor maxime este estimată a fi de 13 - 14 grade, apoi tendinţa va fi de încălzire, astfel încât la finalul lunii se va reveni la maxime de 17 - 18 grade.

Sunt aşteptate nopţi reci în perioada 18 - 21 martie (minime în general de -2 - 0 grade), ce va fi urmată de o creştere, astfel că pentru 24 şi 25 martie sunt prognozate valori în jurul a 7 grade, iar până la finalul lunii media acestora va fi de 3 - 4 grade.

Intervalul mai probabil cu precipitaţii din următoarele două săptămâni va fi între 23 şi 28 martie, potrivit sursei citate.

În Transilvania, primele zile din interval vor aduce o vreme relativ rece pentru a doua decadă a lunii martie, cu maxime în general cuprinse între 6 şi 10 grade şi minime între -2 - 0 grade, cu valori chiar mai scăzute, în special în zonele depresionare.

Un interval mai cald este estimat între 22 şi 25 martie, când media regională a maximelor va oscila între 14 şi 18 grade, iar a celor minime va fi de 3 - 4 grade.

O nouă răcire de scurtă durată este posibilă în jurul datei de 27 martie, ce va fi urmată de o creştere a temperaturilor spre finalul lunii, când sunt estimate maxime în jurul a 16 grade şi minime de 2 grade.

Precipitaţii slabe se vor semnala între 18 şi 21 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi în intervalul 24 - 28 martie.

În Maramureş, primele zile din interval vor aduce o vreme relativ rece pentru a doua decadă a lunii martie, cu maxime în general de 8 - 10 grade şi minime de minus 3 - minus 1 grad.

Un interval mai cald este estimat între 22 şi 25 martie, când media regională a maximelor va oscila între 14 şi 18 grade, iar a celor minime va fi de 4 - 6 grade.

O nouă răcire de scurtă durată este posibilă în jurul datei de 27 martie, ce va fi urmată de o creştere a temperaturilor spre finalul lunii, când sunt estimate maxime în jurul a 16 grade şi minime de 3 - 4 grade.

Precipitaţii slabe şi izolate sunt posibile în primele zile din interval, însă cu o probabilitate mai ridicată şi pe arii mai extinse vor fi între 24 şi 28 martie.

În Moldova, în perioada 18 - 21 martie, valorile termice diurne se vor situa uşor sub normalul climatologic, astfel încât la nivelul regiunii vor fi valori în general de 5 - 8 grade.

Ulterior, până pe 24 martie, se va încălzi treptat până la medii de 16 - 18 grade. Pe 27 şi 28 martie este estimată o nouă scădere a temperaturii până la valori termice de 13 - 14 grade, ce va fi urmată de o încălzire uşoară spre finalul lunii.

Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 0 grade în perioada 18 - 22 martie, vor creşte la 4 - 5 grade în zilele de 24, 25 şi 26 martie, iar până la finalul intervalului caracteristice vor fi valorile de 2 - 3 grade.

Local se vor semnala precipitaţii între 18 şi 21 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi în intervalul 25 - 29 martie.

În Dobrogea, valorile termice maxime vor fi în scădere de la o medie regională de 12 grade în prima zi până la 7 grade în ziua de 19 martie.

Ulterior, tendinţa va fi de încălzire, în special în perioada 23 - 25 martie, când se vor atinge valori termice în general de peste 15 - 16 grade, iar pentru finalul lunii, caracteristice vor fi valorile termice de 13 - 14 grade.

Scăderea de temperatură se va resimţi şi în cazul minimelor, care în prima noapte vor fi de 3 - 5 grade, iar în 20 şi 21 martie se vor apropia de 0 grade. După 23 martie, media temperaturilor minime va fi de 4 - 5 grade, chiar mai ridicată în 25 şi 26 martie spre 7 - 8 grade.

Local se vor semnala precipitaţii între 18 şi 22 martie, iar cu o probabilitate în creştere şi în intervalul 26 - 29 martie.

În Muntenia, valorile termice diurne vor fi în scădere de la o medie regională de 13 - 14 grade în prima zi, până la 8 grade în ziua de 19 martie.

Ulterior, tendinţa va fi de încălzire, în special în perioada 23 - 25 martie, când se vor atinge valori termice în general de 18 - 20 grade, iar pentru finalul lunii caracteristice vor fi valorile termice de 14 - 16 grade.

Scăderea de temperatură se va resimţi şi în cazul minimelor, care în prima noapte vor fi de 3 - 4 grade, iar în 20, 21 şi 22 martie se vor apropia de 0 grade în cea mai mare parte a regiunii. După 23 martie, media temperaturilor minime va fi de 3 - 4 grade, chiar mai ridicată în 25 şi 26 martie, spre 6 grade.

Local se vor semnala precipitaţii între 18 şi 21 martie, iar cu o probabilitate mai ridicată şi în intervalul 26 - 29 martie.

În Oltenia, valorile termice maxime vor fi în scădere de la o medie de 16 grade în prima zi, până spre 10 grade în 19 martie.

Ulterior, valorile diurne vor fi în creştere treptată până la medii de 18 - 20 de grade. În 27 şi 28 martie este estimată o nouă scădere a temperaturilor maxime, la valori în jurul a 14 grade, ce va fi urmată de o tendinţă de încălzire spre finalul lunii, când se vor atinge maxime de 16 - 17 grade.

Şi în această regiune sunt estimate minime în jurul a 0 grade în 20 şi 21 martie, însă acestea vor creşte semnificativ în 25 şi 26 martie, când media acestora va atinge 6 - 7 grade, iar până la final de martie, caracteristice vor fi valorile în jurul a 4 grade.

Intervalul mai probabil cu precipitaţii din următoarele două săptămâni va fi între 25 şi 29 martie. În restul zilelor, precipitaţii vor fi pe arii restrânse.

La munte, primele zile din interval vor aduce o vreme relativ rece, cu o medie a temperaturilor maxime pentru întreaga zonă ce va oscila între -2 şi 2 grade şi minime în general de -6 şi -4 grade.

Între 22 şi 26 martie, temperatura aerului va fi în creştere, astfel încât în cele mai calde zile se vor atinge maxime ce se vor situa în jurul a 8 grade, iar minimele vor deveni preponderent pozitive.

Spre finalul lunii sunt estimate temperaturi maxime în jurul a 5 grade şi minime de -2 - 0 grade.

Sunt prognozate precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului, dar mai probabile vor fi în primele zile şi în intervalul 25 - 29 martie.

Etichete : meteo anm prognoza meteo
Ciolacu: Sunt ferm convins că în octombrie nu o să mai avem vize cu SUA; vom intra în Schengen terestru
Știri naționale 13 Mai 2024, 08:14

Ciolacu: Sunt ferm convins că în octombrie nu o să mai avem vize cu SUA; vom intra în Schengen terestru

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că este ferm convins că în octombrie, cel târziu, România nu o să mai aibă vize cu Statele...

Ciolacu: Sunt ferm convins că în octombrie nu o să mai avem vize cu SUA; vom intra în Schengen terestru
Preşedintele Klaus Iohannis a primit Premiul pentru Conducere Internaţională Remarcabilă pentru anul 2024
Știri naționale 09 Mai 2024, 09:12

Preşedintele Klaus Iohannis a primit Premiul pentru Conducere Internaţională Remarcabilă pentru anul 2024

Preşedintele Klaus Iohannis a primit miercuri Premiul pentru Conducere Internaţională Remarcabilă pentru anul 2024, în cadrul...

Preşedintele Klaus Iohannis a primit Premiul pentru Conducere Internaţională Remarcabilă pentru anul 2024
Mesajul de Sfintele Paşti al Patriarhului Daniel: Unitate, speranță și reînnoire în Lumina Învierii
Știri naționale 02 Mai 2024, 16:43

Mesajul de Sfintele Paşti al Patriarhului Daniel: Unitate, speranță și reînnoire în Lumina Învierii

Cu ocazia celebrării Sfintelor Sărbători de Paște, Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române a transmis un mesaj de...

Mesajul de Sfintele Paşti al Patriarhului Daniel: Unitate, speranță și reînnoire în Lumina Învierii
Parlamentarii din comisiile de specialitate vor dezbate o serie de proiecte de lege, între care și creșterea mandatului aleșilor locali la 5 ani
Știri naționale 29 Aprilie 2024, 09:30

Parlamentarii din comisiile de specialitate vor dezbate o serie de proiecte de lege, între care și creșterea mandatului aleșilor locali la 5 ani

Deputaţii din comisiile parlamentare de specialitate vor dezbate luni proiectul de lege care vizează creşterea duratei...

Parlamentarii din comisiile de specialitate vor dezbate o serie de proiecte de lege, între care și creșterea mandatului aleșilor locali la 5 ani
Parlamentul a aprobat participarea Armatei Române la Operaţia de Securitate maritimă a UE
Știri naționale 23 Aprilie 2024, 16:28

Parlamentul a aprobat participarea Armatei Române la Operaţia de Securitate maritimă a UE

Parlamentul a luat act, marţi, de o informare din partea preşedintelui Klaus Werner Iohannis, cu privire la aprobarea...

Parlamentul a aprobat participarea Armatei Române la Operaţia de Securitate maritimă a UE
Provocări în recrutare: Slabă performanță fizică în rândul candidaților pentru Armată. Care este venitul mediu al unui soldat
Știri naționale 22 Aprilie 2024, 15:56

Provocări în recrutare: Slabă performanță fizică în rândul candidaților pentru Armată. Care este venitul mediu al unui soldat

Statul Major al Apărării a analizat, în lunile februarie, martie şi aprilie, desfăşurarea primei serii de recrutare-selecţie...

Provocări în recrutare: Slabă performanță fizică în rândul candidaților pentru Armată. Care este venitul mediu al unui soldat
România şi-ar majora potenţialul de creştere la 5-5,5% cu banii din Politica de Coeziune şi NextGen
Știri naționale 17 Aprilie 2024, 22:51

România şi-ar majora potenţialul de creştere la 5-5,5% cu banii din Politica de Coeziune şi NextGen

România şi-ar majora potenţialul de creştere economică la 5 - 5,5% dacă ar absorbi banii din Politica de Coeziune şi...

România şi-ar majora potenţialul de creştere la 5-5,5% cu banii din Politica de Coeziune şi NextGen
Peste jumătate dintre români (53%) declară că este foarte probabil să se prezinte la vot la alegerile europarlamentare din iunie
Știri naționale 13 Aprilie 2024, 18:58

Peste jumătate dintre români (53%) declară că este foarte probabil să se prezinte la vot la alegerile europarlamentare din iunie

Peste jumătate dintre români (53%) declară că este foarte probabil să se prezinte la vot la alegerile europarlamentare din...

Peste jumătate dintre români (53%) declară că este foarte probabil să se prezinte la vot la alegerile europarlamentare din iunie