-

Poliţiştii de la Economic efectuează, în această dimineaţă, 10 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în mai multe județe din țară.

Este vorba despre judeţele Bihor, Braşov, Maramureş şi Timiş. Toate perchezițiile s-au făcut într-un dosar penal privind comercializarea de măşti de protecţie împotriva virusului SARS-CoV-2, care ar fi fost contrafăcute.
"Faptele au legătură cu activitatea de comercializare către o unitate spitalicească desemnată drept spital faza I pentru asistenţa pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 de măşti de protecţie ce poartă o marcă înregistrată cunoscută la nivel mondial, produse cu privire la care există indicii temeinice că sunt contrafăcute", informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).
În acelaşi timp, se vor pune în aplicare şase mandate de aducere emise pe numele bănuiţilor, ce vor fi conduşi la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii acestora, pentru clarificarea situaţiei de fapt.
Acţiunea este efectuată de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică.

RADOR

Foto: Pixabay