-

Numărul dozelor de vaccin anti-COVID-19 este insuficient, în prezent, în judeţul Cluj, pentru centrele de vârstnici.

Prefectul Mircea Abrudean a declarat, astazi, că procesul de imunizare este încetinit, iar autorităţile locale centralizează datele pentru a afla de ce număr de doze vor dispune în viitor:
"Nu e nicio problemă, e doar o problemă de număr de doze de vaccin, care nu sunt suficiente, şi atunci se fac toate lucrurile astea treptat", a declarat, miercuri, 27 ianuarie 2021, prefectul Mircea Abrudean.
La rândul ei, subprefectul Irina Munteanu spune că procesul de vaccinare a vârstnicilor din centrele sociale continuă. La nivelul judeţului Cluj, în cele 50 de centre rezidenţiale publice şi private sunt peste 2.000 de rezidenţi:
"O parte sunt publice, aparţinând de Direcţia Generală de Asistenţă Socială, cealaltă sunt private. Direcţia Generală de Asistenţă Socială a început vaccinarea încă din primele momente ale etapei a II-a, au vaccinat peste 700 de persoane până acum. Am continuat şi cu dializaţii în cele cinci centre de dializă. La fel, am continuat şi cu centrele rezidenţiale din mediul privat. Dar pe rând, cu multă grijă şi precauţie, pentru că suntem foarte limitaţi în ceea ce priveşte numărul de doze. Deci, procesul nu s-a oprit deloc. Însă, spre deosebire de ce intenţii aveam noi iniţial - şi am prioritizat această categorie la nivelul judeţului Cluj -, acum suntem foarte limitaţi ca număr de doze. Şi asta e problemă la nivel naţional şi european", a spus Irina Munteanu. Ea a adăugat că pentru centrele rezidenţiale din judeţul Cluj ar fi nevoie de peste 5.000 de doze de vaccin. 

RADOR
Foto: Pixabay