-

Peste 800.000 de utilizatori s-au înscris în platforma Ghişeul.ro, administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României

Ghişeul.ro a înregistrat cel de-al 800.000-lea utilizator, o persoană fizică din oraşul Buhuşi, judeţul Bacău. De la începutul anului, peste 34.000 de utilizatori s-au înscris pe www.ghiseul.ro - o medie de 3000 în fiecare zi.

De asemenea, începând de la 1 ianuarie, prin intermediul platformei s-au făcut peste 120.000 de tranzacţii, în valoare de peste 34.000.000 lei.

'Interesul pentru Ghişeul.ro este un rezultat firesc al extinderii serviciilor publice şi a tipurilor de plăţi, upgrade-uri pe care le-am realizat anul trecut. Însă uşurinţa în utilizare este un factor esenţial: crearea unui cont pe Ghişeul.ro este simplă, rapidă şi sigură. Cei 800.000 de utilizatori pot achita online peste 300 de servicii publice centrale şi locale, toate cu zero comision. În plus, persoanele fizice beneficiază de 10% bonificaţie la plata taxelor şi impozitelor locale până la data de 31 martie 2021. În continuare, încurajăm cetăţenii să folosească mijloacele online de plată, eliminând astfel riscurile sanitare asociate pandemiei COVID-19', a declarat Octavian Oprea, vicepreşedinte al Autorităţii pentru Digitalizarea României.

Ghişeul.ro este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României şi susţinută de APERO - Asociaţia pentru Plăţi Electronice din România.