JURNALUL.RO Cele mai eficiente plante medicinale care cresc în grădina ta. Remedii naturale de vară
Medicamentele pe care le vedem astăzi, inclusiv antibioticele, nu au existat în urmă cu secole. Cu toate acestea, persoanele de atunci au folosit plantele ca și medicamente pentru probleme de sănătate. Puterea medicamentelor pe bază de plante nu poate fi trecută cu vederea, aceste medicamente pe bază de plante chiar au vindecat boli considerate mortale.
18 August 2017, 13:36
Există momente când ar fi mai recomandat să folosiți un remediu pe bază de plante decât un medicament. Uneori, o plantă oferă o alternativă mai sigură pentru probleme de sănătate minore. Dacă aveți o grădină, în timpul verii aceasta poate fi magazinul dvs.
De asemenea, poate fi și farmacie.
Vara este sezonul de vârf pentru remedii proaspete, de sezon pentru a trata mai multe probleme de sănătate.
Dacă țineți cont de câteva reguli generale privind modul de procesare a diferitelor părți ale plantelor, când să recoltați partea plantei care vă interesează și diferența dintre utilizarea ierburilor proaspete și uscate, restul depinde de creativitatea dvs. (PM)
Cele mai eficiente plante medicinale care cresc în grădina ta. Remedii naturale de vară
Expand Your Consciousness notează că nu este nevoie să mergem prea departe pentru a căuta medicamente. Astfel, sursa citată precizează nouă plante comune și o ciupercă benefice pentru sănătate, pe care le poți găsi în propria curte sau în vecinătăți.
Pătlăgina
Pătlăgina este bogată în vitamina K, calciu și alte vitamine și minerale cunoscute ca fiind indicate pentru detoxifiere. Această plantă medicinală estre folosită pentru tratarea răcerilor, diareei, arsurilor, rănilor deschise, acneei, durerii de gât, febrei, infecțiilor respiratorii, îmbunătățirea funcțiilor rinichilor. În plus, tratează infecțiile gastrointestinale și elimină otrava și toxinele din mușcături și înțepături, inclusiv din mușcăturile de șarpe.
Brusture
Rădăcina de brusture este un puternic antioxidant și a fost folosită în medicina chinezească pentru milioane de ani. Unele dintre utilizările sale tradiționale includ eliminarea toxinelor din sânge, inhibarea anumitor tipuri de cancer, tratarea problemelor pielii și acționează asemeni unui afrodisiac.
De asemenea, are efect diuretic, de aceea trebuie să te hidratezi în mod corespunzător și să consumi brusturele cu moderație.
Afla ce alte plante din gradina poti folosi pentru a trata bolile pe jurnalul.ro