Homeopatia și iarna
Răceli, gripă, rinofaringită, gastroenterită… Cum putem să fim în formă în timpul iernii, în special cu homeopatie, și astfel să luptăm mai bine cu infecțiile virale de iarnă și să evităm complicațiile.
31 Ianuarie 2023, 13:20
Homeopatie, pentru a preveni
„Prima posibilitate atunci când vrei să folosești un tratament homeopat pentru a te pregăti corect pentru iarnă este să o faci ca măsură preventivă”, explică dr. Antoine Demonceaux, medic generalist și homeopat. Ideea este de a stimula apărarea să reacționeze mai bine atunci când virusul este acolo, astfel încât să fie mai puțin violent, iar asta este valabil și pentru copii și adulți. »
Ce luam? Homeopatie sub formă de granule (cel mai des), prescrisă de un medic homeopat sau sfătuită de un farmacist. Aceste granule pot fi luate zilnic sau într-o singură doză, săptămânală sau lunară.
Cand ? „În prevenție, începem în octombrie și continuăm tratamentul timp de 3-4 luni”, ne sfătuiește Dr Jocelyne Louyot, medic homeopat.
De ce ? Pentru a stimula starea generală a organismului și/sau pentru a preveni afecțiuni specifice precum gripa, gastroenterita, bronșita...
Bine de știut: Ideal este să mergi la un medic homeopat pentru a primi un tratament adaptat profilului tău. „Tratamentul homeopatic este specific tuturor, nu toți avem o răceală în același mod (nasul care curge clar ca o fântână sau nasul înfundat, cu sau fără durere în gât, agravată sau ameliorată de răceală etc.) nu toți tușesc la fel (tuse uscată sau hacking, mai mult la culcare sau la trezire, ameliorată de căldură sau frig etc.)” subliniază dr. Louyot.
În plus: medicamentele homeopatice vor fi cu atât mai eficiente în prevenție dacă sunt suplimentate cu o dietă bogată în vitamina C (fructe și legume), leguminoase, cereale integrale, fructe uscate și semințe oleaginoase. „De asemenea, puteți lua probiotice, deoarece stimulează apărarea intestinului și oligoelemente”, spune dr. Louyot.
Homeopatie pentru vindecare
Nas înfundat, durere în gât, gripă, febră, tuse,... Virușii sunt acolo? Există medicamente homeopate care să te ajute.
Cum ? „În faza acută, cu medicamentele homeopatice, încercăm să ameliorăm simptomele fără a le elimina brusc. Pentru ca sa nu uitam ca tusea, curgerea nasului, febra sunt in primul rand primul mijloc natural de aparare al organismului: trebuie sa stii sa le respecti utilitatea. Homeopatia ajută organismul să-și întărească propriile mecanisme de apărare”, explică dr. Louyot.
Cand ? Fără a aștepta. „Întotdeauna trebuie să tratezi cât mai repede posibil”, explică dr. Demonceaux. Cu cât tratăm mai repede, cu atât corpul acționează mai repede, cu atât consecințele sunt mai puține. »
Ce ? Ca remediu, homeopatia poate avea grijă de afecțiuni obișnuite de iarnă precum boli asemănătoare gripei (febră acută, senzații de dureri corporale, oboseală), răceli, faringite, sinuzite, infecții ale urechii etc.
Luați homeopatia corect
Dacă se știe că homeopatia este în general lipsită de efecte secundare, aceste medicamente nu trebuie luate oricum. „Alegerea medicamentului și a diluției nu este întâmplătoare și necesită ca profesionistul din domeniul sănătății să fi pus un diagnostic precis și să fi observat îndeaproape simptomele și pacientul”, spune dr. Louyot. »
Cel mai bine este sa consulti un medic homeopat pentru a avea o reteta personalizata si deci un tratament adecvat. In fine, nu uita ca homeopatia se ia putin inainte sau dupa masa, in gura curata si neutra, pentru a asigura o mai buna asimilare.