-

Antiviral care ajută la eliminarea mai rapidă a coronavirusului din corp

Un antiviral folosit de medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara ajută la eliminarea mai rapidă a virusului din organism.

Este vorba despre Favipiravir, care a fost utilizat până acum în tratamentul formelor severe de gripă, dar și împotriva unor virusuri foarte puternice care pot declanșa infecții mortale.

Medicamentul care a intrat în schema de tratament aprobată de Ministerul Sănătății în urmă cu două luni ameliorează simptomele infecției cu noul coronavirus și reduce durata de spitalizare în cazurile medii de boală.

Medicul primar de boli infecțioase Maria Cerbu a declarat că tratamentul se poate administra doar în spital, din cauza riscului apariției unor efecte secundare.

Maria Cerbu: "L-am administrat în special la formele medii de boală, cu evoluție favorabilă a pacienților. Pacientul trebuie să rămână sub monitorizare atentă, pentru că are o grămadă de reacții adverse și, atunci, trebuie să fim foarte atenți la ce se întâmplă, ca să putem interveni imediat. S-a redus ca și timp durata de spitalizare a pacientului și testele de PCR s-au negativat un pic mai repede. Numărul de tablete în prima zi este foarte mare, sut 16 comprimate de înghițit, opt dimineața, opt seara, și din ziua a doua de tratament se iau trei dimineața și trei seara".

Medicamentul folosit în terapia anti-COVID-19 la Timișoara este inclus și în protocoalele terapeutice din țări precum Japonia, India și China.

România a anunțat că va importa peste 700.000 de tablete de Favipiravir, care vor fi distribuite spitalelor din prima linie aflate în lupta cu noul coronavirus.

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay

Articole înrudite